Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”
Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”
Asociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța organizează în perioada 24 – 27 martie 2023 Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”.

Scopul acestui festival este promovarea valoarilor și menținerii vieții spiritului românesc printre etnicii români prin derularea de activități care au caracter cultural, educațial și social, pentru a marca 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

CTB Constanța
CTB Constanța
Ediția din acest an, prima de acest fel, cuprinde un amplu program de evenimente sociale, culturale și artistice, astfel:
  • 24 Martie | Concert SATOSHI + Basarabian party, începând cu ora 20:00, la Club Phoenix Constanța. Scopul evenimentului privește promovarea artiștilor autohtoni, a muzicii și a dansului autentic Basarabian;
  • 25 Martie | Offline cu basarabenii de succes din Constanța, eveniment care va oferi posibilitatea tinerilor să se inspire din istoriile oamenilor basarabeni de succes prin o serie de discursuri și o sesiune de întrebări&răspunsuri;
  • 26 Martie | Hora Unirii în Piața Ovidiu Constanța. CTB Constanța va da mână cu mână cu studenții din LSUMC și LSUOC pentru a marca evenimentul istoric prin care și străbuneii noștri au dat mână cu mână pentru a realiza Unirea Basarabiei cu România;
  • 27 Martie | Expoziție foto „Basarabia în imagini”. Expoziția va cuprinde imagini din perioada basarabiei interbelice până în prezent, având scopul de a promova istoria și frumusețea basarabiei. Locul desfășurării – Universitatea „Ovidius” din Constanța, Corp A, Etajul 1, hol.

La aceste evenimente sunt invitați toți cei care își doresc să afle despre viația, istoria, tradițiile și obiceiurile oamenilor de dincolo de Prut, cei care se identifică cu valorile organizației.

Pentru detalii și informații suplimentare puteți apela la:
  • Vasile Cataraga – președintele CTB Constanța: 0770615461, cataragavasile4@gmail.com;
  • Aurica Versteag – vicepreședinte CTB Constanța: 0725347292, versteac.00@gmail.com.

Comunitatea Tinerilor Basarabi din Constanța este o organizație civică, social-culturală și de tineret, care are drept scop reprezentarea intereselor comune ale tinerilor proveniți din Republica Moldova, care își desfășoară activitatea în județul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, un al doilea scop este stimularea participării acestora la actul educațional, viața socială, economică și culturală.

„Prin activitatea democratică desfășurată contribuim la promovarea culturii basarabene și a valorilor românești în rândul tinerilor români de pretutindeni”, transmit reprezentanții CTB Constanța.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.