SuperLuna roz, cea mai mare și mai luminoasă Lună a acestui an, urmează să apară pe cerul nopții în aprilie. Luna plină roz a fost denumită tradiţional aşa deoarece în aprilie apar tufele de phlox (brumărele), unele dintre primele flori de primăvară.

Luna plină a lui aprilie 2020 este prima lună plină de după echinocțiul de primăvara și luna care precede sărbătoarea Paștilor. Este o lună super luminoasă și puternică, roz la modul simbolic, prin forța și capacitatea de regenerare pe care ni le insuflă.

SuperLuna roz urmează să apară în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Aceasta este prima Lună plină care apare pe cer după echinocțiul de primăvară, ce a avut loc pe 20 martie.

Cu toate că numele acestui fenomen te trimite către o culoare, așa cum este și în cazul Lunii albastre, de exemplu, nu vorbim despre o colorare a lunii.

Luna ”roz” de care ne vom bucura își preia numele de la o floare sălbatică din America de Nord, cunoscută ca phlox subulata, scrie 9am.ro. Aceasta are culoare roz intens și este considerată un simbol al primăverii.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

O SuperLună apare, de obicei, o dată pe an, când fenomenul de Lună plină coincide cu apropierea maximă a satelitului de Pământ, fenomen cunoscut ca periheliu.

SuperLuna este un fenomen relativ rar, deoarece orbita Lunii în jurul Pământului este eliptică și nu circulară. De cele mai multe ori, Luna plină apare când satelitul este la distanță mai mare de Pământ, arată dailymail.co.uk.

Apogeul SuperLunii roz va avea loc în dimineața de 8 aprilie, la ora 05:35.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.