Tabăra de Sculptură Ovidiu
Tabăra de Sculptură Ovidiu
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Ediția I a Taberei de sculptură de la Ovidiu, un eveniment de importanță majoră pentru comunitatea ovifiană, a ajuns la sfârșit. Măiestria celor cinci sculptori renumiți care lasă generațiilor viitoare creații valoroase pot fi admirate, de astăzi, în mai multe locuri ale micului oraș cu o identitate culturală mare. 

Tabără de sculptură în piatră pe temă Ovidiană, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Universitatea „Ovidius”, în cadrul Simpozionului „OVIDIENII”, ediția a IV-a, a fost primul vernisaj prezentat live din România.

Sursa de inspirație a fost opera lui Ovidiu, iar cei cinci sculptori au avut libertatea de a sculpta ceea ce au dorit.

Piatra necesară artișilor a fost adusă din Viștea, județul Cluj.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, timp de o lună, vizitatorii Muzeului de Artă Constanța au putut putea viziona live, pe cinci ecrane amplasate în muzeu, performanța celor 5 artiști (Vladlen Babcinețchi, Laurențiu Mogoșanu, Nicolae-Ovidiu Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu) care au sculptat pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen” din orașul Ovidiu.

Provenind din colțuri diferite ale României, prin creațiile realizate, vor lăsa o parte din sufletul lor în orașul nostru. Timp de o lună am descoperit oameni puternici ca piatra în care lucrează. Prezentul ovidian și mai ales viitorul trebuie să fie puse în strânsă legătură cu trecutul și să răspundă la trei întrebări fundamentale: De unde venim, cine suntem, încotro ne îndreptăm? Am avut încredere deplină în proiect și în forța creatoare a artiștilor. Am discutat îndelung, mi-au așternut pe hârtie propria lor viziune, iar apoi prezentându-le orașul a fost realizată legătura între lucrări și spațiile ce le sunt destinate. Ca într-un joc lego, fiecare sculptură este în armonie cu locul propus, iar împreună formează un tot unitar”, a precizat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

"Primirea Cuvântului" - sculptor Nicolae Ovidiu Popa
„Primirea Cuvântului” – sculptor Nicolae Ovidiu Popa
"Dorumetru" - sculptor Ovidiu Vârtosu
„Dorumetru” – sculptor Ovidiu Vârtosu
"Armonie" - sculptor Dumitru Verdianu
„Armonie” – sculptor Dumitru Verdianu

Ovidius în Chip de Orfeu - Sculptor Laurențiu Mogoșanu
Ovidius în Chip de Orfeu – Sculptor Laurențiu Mogoșanu
Evenimentele dedicate Zilelor Orașului Ovidiu continuă până pe 24 iulie, cu o serie de evenimente cultural – artistice și sportive pentru întreaga comunitate. Participarea la evenimente este gratuită.

Programul cuprinde o varietate de activități și spectacole:

 • 18 – 21 iulie: Festival de film românesc „KANARA”, ediția I (zilnic începând cu ora 19:00, două proiecții de filme românești, premiate la festivalurile internaționale, locație Parc Faleză Lac)
 • 18 – 21 iulie: Festival gastronomic al etniilor din Dobrogea, în parteneriat cu Asociația Patronală RESTO (zilnic, începând cu ora 18:00, degustări gratuite; se vor omologa rețete autentice în cel mai mare ceaun din România – 2 tone, seară dobrogeană, seară pescărească, seară turco-tătară, seară grecească și alte suprize, locație Parc Zonă Relaxare – plajă)
 • 22 iulie: Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen”, ediția a XIII-a (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 23 iulie: Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța – Reverie Muzicală Estivală (piese celebre de operă, pop rock simfonic, musical-uri interpretate de 15 artiști consacrați, ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 22 iulie: Concert – Ansamblul Plăieșii & Nicolae Gribincea (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 23 iulie: Concert – Carla’s Dreams (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 24 iulie: Concert – Diana Matei & Taraful Cleante (ora 19:00, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 24 iulie: Concert – Andra (ora 20:30, Parc Faleză Lac – scenă plutitoare)
 • 18 – 21 iulie: Jocurile copilăriei (zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Zona de Relaxare – plajă, vor fi organizate concursuri cu premii, pentru toți copiii care vor redescoperi jocurile tradiționale: șotronul, sfoara, 9 pietre, rațele și vânătorii)
 • 18 – 21 iulie: Reprezentații artistice ale secțiilor Centrului Cultural „Elena Roizen”  – zilnic, începând cu ora 18:00, Parc Faleză Lac – amfiteatrul mic
 • 18 – 24 iulie: Cupa Ovidiu la fotbal (se califică automat câștigătoarele de la Cupa sat Poiana și Cupa sat Culmea). Înscrierile se pot face la nr. de tel: 0722160819, până la data de 15 iunie pentru satele Poiana și Culmea și până la data de 10 iulie pentru Ovidiu. Desfășurarea evenimentului va avea loc la stadionul sintetic din Ovidiu, zilnic, începând cu ora 18:00
 • 23 iulie: Lupte tradiționale tătărești Kureș, organizate în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (ora 18:00, stadion Ovidiu)
 • 23 iulie: Cupa Ovidiu la caiac (ora 08:00, locație zonă Cherhana Ovidiu).

Citește și:

La Ovidiu are loc prima ediție a Festivalului de Film Românesc în aer liber

Invitație la Festivalul Gastronomic al Etniilor din Dobrogea desfășurat la Ovidiu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.