ARBDD prezentă la Conferința Anuală EUROPARC 2019. Guvernatorul Cătălin Țibuleac, invitat în premieră la deschiderea Adunării Generale

Conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) participă la lucrările Conferinței  Anuale EUROPARC 2019, cu tema “Nature on your mind – understanding our values”, ce se desfășoară în perioada 23 – 27 septembrie în Parcul Național Kemeri, Jurmala, Letonia.  

Pentru prima dată în istoria participărilor ARBDD la conferința anuală a EUROPARC, guvernatorul a fost invitat în deschiderea Adunării Generale să prezinte punctul de vedere al instituției, context în care Cătălin Țibuleac a evidențiat reperele importante ale Rezervației Biosferei Delta Dunării și a propus colaborarea la nivel european într-un proiect de management al deșeurilor astfel încât frumusețea și unicitatea acestui teritoriu să fie menținute de-a lungul anilor. “Ceea ce este definitoriu pentru Delta Dunării este apa, apa curată. Toate deșeurile pe care Dunărea le colectează, inclusiv din apele interioare, ale celor 10 țări pe care fluviul le traversează, se acumulează în Delta Dunării … De aceea vă propun să lucrăm împreună, la nivel european, într-un proiect de management al deșeurilor pentru ca Delta Dunării să rămână un spațiu mirific”.

Având în vedere aniversarea a 30 de ani de la desemnarea Deltei Dunării ca Rezervație a Biosferei și înființarea Administrației acesteia, guvernatorul Cătălin Țibuleac a lansat invitația organizării la Tulcea, a unei conferințe EUROPARC, în anul 2020.

Reprezentanții ARBDD vor participa la toate dezbaterile din cadrul conferinței, inclusiv la secțiunea Nature on Your Mind – in business care va aborda tema “Ce modele rentabile și cu impact redus sunt posibile pentru afaceri și arii protejate pentru a administra un turism durabil?”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Federația EUROPARC, fondată în anul 1973, are în prezent peste 400 de membri din 41 de țări europene.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a devenit membru al Federației EUROPARC în anul 1994.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.