Ouă
Ouă
Prețul unui aliment de bază va crește semnificativ în următoarea perioadă. Este vorba despre prețul ouălor, acesta va crește cu 10-15% în contextul râspândirii gripei aviare, atât la noi, cât și în restul statelor europene.

Reprezentantul Asociației Crescătorilor de Păsări de Carne și Ouă din județul Iași, Leonard Stafie, a explicat, la Europafm, că dacă cererea de ouă din perioada Paștelui va fi mare, și scumpirea va fi pe măsură.

„Nu putem să ne acoperim necesarul de ouă la nivelul României, deci nu avem producție. Atunci, cei din Europa vor veni cu brațele deschise către noi să ne aducă ouă, mai ales Polonia. Un ou cu cifra 3, deci creștere în baterie de la cifra 2 se va duce la 1 leu, 1 leu și puțin. Iar celelalte categorii – cifra 1 și cifra 0 – cred se vor duce la 1,50 lei spre 2 lei. Scumpirile din ultimul an sunt din cauza prețului furajului și prețului energiei și a motorinei”, a explicat Leonard Stafie.

La polul opus, în privința cărnii, Leonard Stafie a menționat că nu se așteaptă la fluctuații de preț în perioada următoare pentru că focarele de gripă au fost la curcani, nu la pui.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Încă nu s-a semnalat și sperăm să nu se semnaleze nimic pe piață cu privire la carne. La noi în România discutăm despre o populație de vreo 30 de milioane de pui de carne și ne asigură 80-85% din necesar. Și nu cred că va fi o influență atât de mare la carne. La ouă, datorită faptului că depindem de ouă aduse din intracomunitar și pentru faptul că nu ne acoperim nici măcar jumătate din necesarul de ouă”, a mai spus reprezentantul Ascoiației Crescătorilor de Păsări de Carne și Ouă din județul Iași.

Autoritatea națională sanitar veterinară a anunțat azi că a fost finalizată prima acțiune de dezinfecție la toate cele trei ferme de curcani de la Brașov, unde a fost diagnosticată gripa aviară. Anterior, toți cei peste 220.000 de curcani uciși au fost îngropați pe un teren al Primăriei Codlea.

Sursa: www.europafm.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.