Chirie
Chirie
Storia.ro, una dintre cele mai populare platforme de imobiliare a analizat evoluția chiriilor în luna octombrie, dar și în ultimul an pentru Constanța, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara, Oradea și Craiova.

Conform acestei analize, în Constanța, apartamentele cu două camere au un cost de închiriere cu 14% mai mare în luna octombrie față de luna septembrie. Chiriile la apartamentele cu trei camere stagnează, iar cele la garsoniere cresc cu 1%.

În comparație cu anul trecut, prețul chiriilor a crescut în medie cu 28%.

Evoluție chirii Constanța
Evoluție chirii Constanța

Prețul mediu de închiriere, în Constanța, pentru luna octombrie, a ajuns la 500 de euro, în cazul apartamentelor cu trei camere. De asemenea, pentru apartamentele cu două camere prețul mediu este de 400 de euro, iar în cazul garsonierelor, prețul mediu ajunge până la 253 de euro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, și în cazul orașelor menționate anterior chiriile au crescut considerabil. De exemplu, în municipiul București a fost înregistrată o creștere de 13% a prețurilor, din luna octombrie 2021, până în luna octombrie 2022. Prețul mediu de închiriere variază de la 300 de euro și poate ajunge până la 550 de euro.

În Cluj-Napoca situația este de asemenea, îngrijorătoare pentru persoanele care își doresc să închirieze un apartament. Prețul mediu de închiriere a crescut cu 8% la apartamentele de trei camere și cu 7% în cazul garsonierelor, față de luna septembrie.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Prețul chiriilor, în creștere încă din luna august. Care este prețul închirierii unui apartament în Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.