Black Sea Oil & Gas anunţă, într-o declaraţie făcută S&P Global Platts, că va continua proiectul Midia indiferent de decizia pe care autorităţile o vor lua în privinţa prevederilor legii offshore şi a OUG 114.

Compania anunţa joi dimineaţă că, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, au aprobat deciziei finală de investiţie în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), în valoare de 400 de milioane de dolari.

Marc Beacom, CEO-ul companiei a spus S&P Global Platts că proiectul va merge înainte chiar dacă legislaţia nu va fi schimbată. “Sunem decişi să continuăm proiectul indiferent de rezultatul acestor dezastruase decizii”, a spus Beacom, care a adăugat că în paralele vor lucra pentru a obţine rezolvarea satisfăcătoare a problemelor.

Infrastructura marină și terestră va fi gata în doi ani 

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României, conform estimărilor companiei. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Naţional de Transport operat de SNTGN Transgaz SA (Transgaz) la staţia de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

Recent, BSOG a încheiat un acord de vânzare a gazelor cu o filială din România a Engie pentru întreaga producţie de gaze naturale, mai puţin cota pe care producătorii sunt obligaţi să o vândă pe piaţa centralizată. De asemenea, BSOG a încheiat cu Transgaz un contract de transport al gazelor naturale pentru o perioadă de 15 ani.

Construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii infrastructuri marine şi terestre a Proiectului MGD se vor realiza în aproximativ doi ani, în baza unui contract de antrepriză generală încheiat cu GSP Offshore SRL (GSP). Platforma de foraj Uranus a GSP va asigura forajul celor cinci sonde de producţie.

Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producţie Ana la şantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcţii civile la STG şi procurarea echipamentelor.

Anunţul companiei a venit la o zi după ce OMV Petrom a anunţat că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în perimetrul Neptun Deep.

Sursa: www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.