Panouri Solare FreeVolt
Panouri Solare FreeVolt
Tot mai mulți constănțeni optează să își instaleze panouri fotovoltaice pentru a face față valurilor de scumpiri la energie electrică. În goana pentru eficiență energetică, mulți dintre aceștia apelează la firme de instalări pentru panouri fotovoltaice pentru a le executa lucrările. Nu mereu însă, aceste lucrări au și rezultatul scontat, rezultând în instalații defecte după 2-3 ani de uz.

Un secret despre care mulți instalatori de fotovoltaice evită să vorbească, este faptul ca unele panouri fotovoltaice vin cu o slăbiciune ascunsă în fața aerului și cețurilor saline, care sunt mereu prezente la malul mării, dar și pe întreg teritoriul Dobrogei, în județele Constanța și Tulcea.

Deși nu toate panourile fotovoltaice prezintă această slăbiciune, o bună parte dintre producătorii de panouri fotovoltaice nu garantează și nu recomandă folosirea panourilor în mediile cu aer sărat.

De unde apare această slăbiciune ascunsă?

Această slăbiciune ascunsă regăsită în unele panouri fotovoltaice se datorează calității slabe a celulelor de siliciu și a defectelor din procesul de fabricare, care fac ca aceste panouri să corodeze foarte rapid în fața aerului sărat. Astfel, nu se garantează că panourile respective vor avea o viață îndelungată într-un mediu salin și pot ceda și chiar provoca incendii după doar câțiva ani de folosire, înainte de termenul de garanție.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un bun instalator de fotovoltaice va ști acest lucru și nu va recomanda clienților săi decât acele panouri care sunt rezistente în fața aerului sărat al mării.

Cum ne ferim de această slăbiciune ascunsă?

În momentul când ne decidem să facem o investiție în panouri fotovoltaice, trebuie să fim conștienți că trebuie să ne protejăm investiția cât de bine putem. Pentru a face acest lucru, în primul și în primul rând, trebuie să fim corect informați.

Pentru cei care locuiesc în județele Constanța și Tulcea și mai ales pentru acei locuitori sau proprietari de afaceri care sunt localizați aproape de malul mării, este imperios necesar ca panourile fotovoltaice pe care le achiziționează să fie certificate împotriva distrugerilor ce sunt provocate de către salinitate. În acest sens, trebuie să vă asigurați că panourile pe care le achiziționați vin la pachet cu certificarea „IEC:61701” de protecție împotriva mediului salin și a cețurilor saline.

Înainte de a semna contractul sau a plăti orice sumă de bani către instalatorii de fotovoltaice, aveți dreptul și obligația morală să vă întrebați instalatorul ce model de panouri are de gând să folosească și dacă acestea respectă și sunt certificate conform standardului IEC:61701 de protecție împotriva coroziunii saline.

Ce panouri sunt ideale pentru mediul salin?

Ca și soluție tehnică precisă la această problemă, am ales să discutăm cu un importator de tehnologie fotovoltaică de ultimă generație cu grafen. FreeVolt România este reprezentantul producătorului global FreeVolt, care a obținut numeroase patente pentru tehnologia sa. Această nouă tehnologie folosește grafenul în panourile sale fotovoltaice pentru a crește productivitatea panourilor cu 30% și pentru a le face rezistente împotriva factorilor de mediu care le distrug, cum ar fi aerul sărat.

Tehnologia este vândută cu succes în Statele Unite ale Americii și este folosită inclusiv de gigantul american Tesla în instalațiile sale.

Cum se diferențiază panourile cu grafen față de cele clasice și cum sunt acestea protejate împotriva salinității?

Tudor-Ionuț Grigore, CMO@ FreeVolt România: Grafenul a schimbat regulile jocului. Până acum, curentul electric produs era transportat de către niște barete foarte subțiri de argint numite bus-baruri, care aveau cateva sute de puncte de conexiune, în cele mai bun caz.

Acum, curentul este transportat printr-o meșă de grafen care acoperă toată suprafața panoului, existând milioane de puncte de conexiune la nivel microscopic.

Practic, trebuie să vă închipuiți că până la tehnologia FreeVolt PVGraf, curentul circula pe autostrăzi cu autobuzul. Acum, cu FreeVolt PVGraf, fiecare electron călătorește cu avionul său privat.

Totodată, grafenul conferă o durată de viață foarte mare și o rezistență crescută în fața factorilor de mediu, cum ar fi: salinitatea, amoniacul și chiar și grindina și șocurile mecanice. PVGrafare 30 de ani garanție de produs, pe când majoritatea panourilor comercializate în România ajung doar la 12 ani garanție de produs.

La ce trebuie oamenii să se gândească atunci când investesc într-o instalație fotovoltaică și la ce trebuie să fie ei atenți?

Cristian Velicu, CTO@ FreeVolt România: Investitorii, indiferent că sunt familii sau afaceri, trebuie să fie conștienți că există vicii ascunse la multe dintre produsele de pe piață și trebuie să aleagă cu grijă pentru că altfel, riscă să arunce pe geam contravaloarea unei mașini sau a unei investiții de câteva zeci sau sute de mii de euro, în 2-3 ani.

Cu precădere, vorbim despre investitorii de la malul mării unde salinitatea este prezentă și acest lucru corodează și defectează instalațiile fotovoltaice foarte ușor. Au fost cazuri în care, instalații realizate în urmă cu 2-3 ani, în județul Constanța, s-au defectat fix datorită acestor probleme.

Standardul IEC:61701 trebuie să se regăsească pe fișa tehnică a panourilor fotovoltaice pe care le achiziționați, pentru a fi feriți de această problemă a coroziunii la sare. Solicitați instalatorilor cu care intenționați să lucrați fișa tehnică a panourilor fotovoltaice propuse pentru instalare și spuneți-le să vă indice unde și dacă se regăsește acest standard cu certificare pe fișa tehnică.

Panouri Solare FreeVolt
Panouri Solare FreeVolt
Considerați că tehnologia voastră este cea mai ideală pentru a fi feriți de problema salinității din aerul de la mare?

Tudor-Ionuț Grigore, CMO@ FreeVolt România: Da, tehnologia noastră este foarte bună și rezistentă împotriva acestui factor de risc, dar și a altora, datorită grafenului.

Din poziția de unic importator FreeVolt, nu suntem în măsură să servim pe fiecare client în parte, ci doar să îi educăm, ca mai apoi, ei să fie înarmați cu cunoștințele necesare, ca atunci când se duc la instalatorii de fotovoltaice, să știe ce să ceară. Deja avem o rețea de parteneri instalatori care au început să comande panourile FreeVolt încă de anul trecut, cumpărând de la noi în regim en-gros. Cu această ocazie, le mulțumim pentru încredere!

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

  1. Cât costă și ce caracteristici are un panou (tensiune, putere)? Cine le montează? De exemplu pentru un consum de 500w/luna. Asigurați toate componentele sistemului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.