Programul Rabla
Programul Rabla
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, astăzi, deschiderea unei noi sesiuni de finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic 2020 – 2024 doar pentru solicitanţii persoane fizice.

Programul se derulează în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00 – 08 decembrie 2023, ora 23.59.

Bugetul alocat programului este de 72.655.000 lei.

”Astfel, începând de joi, 23 noiembrie, ora: 10.00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor validaţi, în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere”, anunţă, luni, AFM, într-un comunicat de presă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Preşedintele AFM, Laurenţiu Adrian Neculaescu a prcizat că s-au identificat sume neutilizate din sesiunile anterioare.

Am hotărât să dechidem o nouă sesiune de finanţare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară şi le-am pus la dispoziţie în această sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puţin poluant şi la îmbunătăţirea calităţii aerului în aglomerările urbane.

Sumele acordate sunt menite să încurajeze persoanele fizice să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică şi convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se doreşte reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a dependenţei de combustibili fosili”, a declarat Neculaescu.

Sursă foto: Pixabay 

Citește și:

”Îți dau voucher și îți cumperi Tesla?” Se modifică Programul Rabla. NU se mai pot cumpăra mașini de lux!

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.