Dolarul
Dolarul
Dolarul a înregistrat cel mai mare declin săptămânal din ultimii peste 10 ani. Măsurile de susţinere a economiilor de ordinul miilor de miliarde de dolari anunţate de guverne şi bănci centrale au contribuit la calmarea pieţelor bulversate de pandemia de coronavirus. Indicii bursieri de pe Wall Street au închis vineri în scădere, dar cu creştere record la nivelul săptămânii, transmite Reuters.
Moneda americană s-a apreciat puternic în prima parte a lunii martie pe fondul declinului cotaţiilor acţiunilor şi obligaţiunilor.

Angajamentele asumate de guverne şi eforturile coordonate ale băncilor centrale de a creşte oferta de dolar au susţinut creşterea altor monede majore.

Camera Reprezentanţilor a aprobat vineri un pachet de ajutoare financiare de 2.200 de miliarde de dolari, cel mai mare din istoria Statelor Unite, pentru a susţine populaţia şi companiile să facă faţă crizei economice provocate de epidemie.

Dolarul a scăzut vineri cu 0,87% faţă de un coş de valute, la 98,41. Pe ansamblul săptămânii, dolari a scăzut cu 3,9%, acesta fiind cel mai mare declin săptămânal consemnat după martie 2009.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Indicele dolarului a înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creştere de după criza financiară din 2008.

După închiderea bursei, preşedintele Donald Trump a promulgat pachetul de măsuri de stimulare a economiei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.