Carieră Dumbraveni
Carieră Dumbraveni
Drumuri Județene Constanța SA, fosta Regie Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța vrea să extindă permietrul carierei de la Șipote, situată pe raza comunei Deleni.

Ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 26.04.2023, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a transmis solicitantului că proiectul care prevede extinderea carierei Șipote cu suprafața de 3,4983 hectare (de la 6,14 hectare la 9,6383 hectare) necesită efectuarea evaluării impactului asupra mediului și este necesară parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată.

Proiectul vizează extracția calcarului industrial și de construcții din zona nordică a actualei cariere, întrucât zona sudică este aproape epuizată și de calitate slabă.

Metoda de exploatare folosită este cu trepte descendente, cu depozitarea interioară a sterilului și derocarea rocii utile prin împușcare cu exploziv amplasat în găuri de sondă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Forarea-detonarea se va realiza de către o societate atestată astfel de lucrări pe baza de contract de presări servicii.

Terenul ce se dorește a fi exploatat este situat în extravilanul comunei Deleni și este neproductiv.

În această zonă, fosta RAJDP a mai dezvoltat activități de exploatare pe baza Licenței de Exploatare nr. 2579/2001, resemnată în anul 2008.

Cantitatea de calcar preconizat a fi extrasă din zona solicitată va fi de 300.000 tone.

Din zona deja existentă s-au extras 500.000 tone.

Amplasamentul proiectului se află în proximitatea sitului ROSAC0071 (ROSCI0071) Dumbrăveni Valea Urluia Lacul Vederoasă.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Foto: Rol Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.