ENERGY Expo 2023
ENERGY Expo 2023
Astăzi, la Pavilionul Expozițional din Constanța, a avut loc deschiderea  evenimentului SMART ENERGY Expo 2023, care își propune să fie platforma ideală prin care societățile își pot promova produsele, tehnologiile sau serviciile, în special în domeniul energiei inteligente (Smart Energy) sau conexe.

În deschidere, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a subliniat importanța pe care o are această manifestare pentru Constanța, evenimentul așezând județul pe harta energiilor Smart.

Mihai Lupu, președintele Consiliul Județean Constanța, a arătat că, până să ajungem la o energie curată, regenerabilă, sunt necesari mai mulți pași: „Elementul de durabilitate pe care îl au energiile regenerabile ne duce către ceea ce urmărim cu toții: un aer curat, eliminarea efectului de seră. Dispunem de o resursă umană extraordinară-studenții universităților prezente aici, care sunt implicați în acesastă zonă de cercetare. Este nevoie de efortul tutoror factorilor implicați, într-un parteneriat care să cuprindă autoritățile publice locale, cu mediul de afaceri și piața concurențială. Ca președinte al Consiliului Județean Constanța, consider că imboldul pe care ni-l dați înseamnă o dezvoltare durabilă pentru acest județ”.

George Niculescu, președinte Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a adăugat: „Momentul acestui eveniment este unul foarte important. România este angajată, irevocabil, într-un proces de decarbonizare care se va realiza numai în baza tehnologiilor regenerabile. Constanța este, astfe, pusă pe harta României în ceea e privește aceste resurse. Procesul de tranziție către energiile regenerabile este ireversibil, ținând cont că nu vom mai fi dependenți de resursele rusești”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

George Niculescu a reamintit, totodat faptul că județul Constanța are singura central nucleară din România, cea mai mare rafinărie, de asemenea, aici funcționează Oil Terminal, exploatările de gaze naturale de la Vadu și, pe viitor, zăcământul de gaze natural de la Neptun-Olimp.

Ana-Maria Vătămanu, președinte Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța: „Numărul expozanților s–a dublat față de edițiile trecute. Sunt teme importante de urmărit nu doar pentru autoritățile publice locale, ci și pentru ONG-uri și pentru mediul de business”.

Expozanții au posibilitatea ca, timp de patru zile, să-și prezinte produsele și soluţiile din domeniul energiei regenerabile, componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, tablouri, dar și staţii de încărcare pentru mașini electrice, soluţii pentru iluminat și alimentare cu energie electrică, independente de reţeaua convenţională, care să eficientizeze consumul de energie electrică și termică cu ajutorul dispozitivelor smart home.

SMART ENERGY Expo 2023 se desfășoară în cadrul parteneriatului realizat la ediţia pilot între Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie și Agricultură Constanţa împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, Asociaţia pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene și Consiliul Judeţean Constanţa.

Citește și:

Mâine se deschide la Pavilionul Expozițional Constanța expoziția – eveniment SMART ENERGY Expo 2023

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.