O firmă care se judecă cu Primăria Constanța și-a schimbat acționariatul. Despre cine este vorba
Economie
Asociații unei firme din Constanța, care se judecă cu Primăria pentru anularea hotărârii de consiliu local nr. 175/27.04.2023 au decis operarea unor modificări la nivelul acționariatului. Firma a mai chemat autoritatea locală în instanță și în urmă cu mai mulți ani. Este vorba despre SC Avantech Cont SRL deținută de Hristian Șapera și Enache Dardac.
Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, nr. 1678/04.IV.2024, asociații firmei au decis prin hotărârea luată pe 22 ianuarie 2024 schimbarea sediului social al societății, pe Aleea Daliei nr. 5, bloc L128A și revocarea din funcția de administrator a asociatului Enache Dardac. În acest context, noul administrator a fost numit Stere Raiciu, domiciliat în Baia, județul Tulcea.
De asemenea, Enache Dardac a cesionat părțile sociale deținute, în valoare totală de 1.175.000 lei lui Stere Raiciu, acesta devenind noul asociat al firmei.
În urma aprobării cesiunii, capitalul social total al societății este de 2.825.000 lei împărțit într-un număr de 113 de părți sociale repartizat astfel: Stere Raiciu – 47 de părți sociale, 41,59% și Hristian Șapera – 66 de părți sociale – 58,40%
Potrivit listăfirme.ro, site consultat în data de 4 aprilie 2024, firma a fost înființată în 2002, are ca obiect de activitate „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”, iar în 2022 a avut o cifră de afaceri de 37.937 lei și datorii de 447.311.
Numele lui Raiciu Stere îl mai regăsim și în SC SELSA TRADE SRL, dar societatea nu are activitate.
Investitorul imobiliar din Constanța, în proces cu primăria, arhitectul șef și Consiliul Local
Reamintim că societatea a dat în judecată Primăria, pe arhitectul șef din 2023 și Consiliul Local pentru anularea hotărârii de consiliu local nr. 175/27.04.2023 pentru o suprafață de șapte hectare, situată în cartierul Tomis Nord, delimitată de strada Suceava, aleile Argeș și Capidava.
Procesul a început pe 19 ianuarie 2024, iar primul termen a fost stabilit pe 2 februarie 2024. Ulterior, termenul a fost preschimbat pentru 31.05.2024.
Litigiul dintre cele două părți este mai vechi și a pornit de la elaborarea şi întocmirea unei documentaţii de urbanism PUZ în municipiul Constanţa. Există o sentință civilă în favoarea societății care obliga municipalitatea să elaboreze documentaţie de urbanism PUZ (plan urbanistic zonal) pentru uniformizarea abordării urbanistice prin corelarea prevederilor PUG cu documentaţiile de urbanism aprobate anterior pentru terenuri situate în zona de studiu; stabilirea reglementarilor urbanistice pentru terenurile proprietate private ale persoanelor fizice şi juridice situate în zona de studiu, în vederea punerii în aplicare a dispozitivului sentinţei civile nr. 2273/CA/21.06.2012.
Amplasamentul la care se face referire are o suprafaţă de 7 ha (se află în apropierea intersecţiei dintre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Suceava şi aleea Capidava) şi vine să pună planul zonei în acord cu situaţia juridică a terenurilor rezultată în urma unui proces pierdut de municipalitate.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Foto: Rol ilustrativ Freepik