Comuna Ion Corvin
Comuna Ion Corvin
Gabriel Dobrică, angajat în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral pe funcția de inginer management resurse de apă a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația privind elaborarea unui PUZ pentru parcelarea și reglementarea urbanistică în vederea realizării de construcții turistice și rezidențiale, dar și introducerea în intravilan a terenului situat în extravilanul comunei Ion Corvin. 

Documentaţia de urbanism depusă la APM Constanța îşi propune modificarea prevederilor urbanistice și reglementarea terenului cu număr cadastral 100256 în suprafaţă de 14.300 mp și a terenului cu nr. cad. 100257 în suprafață de 1.000 mp.

Terenul de 14.300 mp a fost achiziționat de Gabriel Dobrică, așa cum se poate vedea în cea mai recentă declarație de avere a sa, în anul 2017.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Realizarea planului urbanistic zonal este necesară în vederea reglementării urbanistice pentru terenul ce a generat PUZ.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

PUZ-ul va permite ulterior construirea noilor funcțiuni pe terenul studiat.

Zona ce face obiectul documentaţiei de urbanism, se află în intravilanul comunei Ion Corvin, conform PUG  HCL 525/1994 și are destinația de teren extravilan, nereglementat.

Zona beneficiază de acces din drumul de acces existent DE 1294, cu deschiderea medie de șapte metri, ce va fi extins și propus spre amenajare prin PUZ.

Proiectul cuprinde accesuri carosabile către zona de studiu din cele două străzi perimetrale zonei studiat, respectiv un acces din drumul existent de acces dinspre centrul comunei Ion Corvin și un acces dinspre DN3, cu realizarea unor benzi de circulație pentru accelerare și decelerare.

Vecinătăţile sunt reprezentate de terenuri cu destinație agricolă și zone de locuințe.

Potrivit memoriului tehnic, se poate amenaja acces auto și din strada Sfântul Apostol Andrei (DN3), stradă existența în zona de sud a zonei studiate.

Pe terenul ce a iniţiat elaborarea PUZ-ului se doreşte studierea oportunităţii edificării de  imobile cu destinația turism și funcțiuni complementare acestuia (spa, terenuri de sport, agrement), alimentație publică, comerț, locuințe individuale.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.