Persoană cu dizabilități
Persoană cu dizabilități
Pe lângă sprijinul pentru terapia de recuperare, persoanele cu dizabilități ar putea să aibă și alte beneficii, scrie Avocatnet.ro.

Este vorba despre sume pe care să le folosească pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate sau pentru plata chiriei, a asigurării obligatorii sau a utilităților publice, în cazul unei locuințe închiriate din mediul privat, potrivit unei legi ce se va aplica de luni.

Banii vor fi accesibili doar după ce e stabilită și modalitatea de finanțare a acestor beneficii, precum și condițiile de eligibilitate, termenul legal pentru acestea fiind reprezentat de luna iulie.

Legea 7/2023, în vigoare de luni, stabilește, în primul rând, că persoanele cu dizabilități vor putea primi, probabil din aprilie, bani de la stat pentru terapia de recuperare. Persoanele cu dizabilități vor putea primi, în fiecare an, 12 tichete, dacă au un handicap grav, sau șase tichete, dacă au un handicap accentuat, potrivit Avocatnet.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Beneficiul pentru locuire va include plata chiriei pentru locuințele închiriate din mediul privat sau din fondul de locuințe sociale, plata asigurării împotriva dezastrelor naturale, a serviciilor de utilități publice și a reparațiilor curente.

Totodată, beneficiul de tranziție este o sumă acordată ori de câte ori situația o impune, pentru prevenirea instituționalizării acesteia sau pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate.

Sursa: www.avocatnet.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Persoanele cu dizabilități primesc în 2023 o indemnizație compensatorie de la stat

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.