Bancomat
Bancomat
Conform unui proiect de lege, propus recent pentru adoptare la votul decisiv al Camerei Deputaților, companiile din România ar putea fi obligate, în curând, să reducă semnificativ operațiunile cu numerar, scrie Avocatnet.ro.

Acest proiect de lege prevede și interzicerea plății salariilor în numerar, dar și obligația comercianților de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

Astfel, proiectul de lege prevede o interdicție pentru angajatori de a plăti salariile în numerar. Ne este precizat exact cum anume ar putea plăti salariile, ci doar că modalitatea aleasă va trebui să fie fără numerar. Acest lucru presupune, de principiu, plata prin bănci, însă pe viitor nu este exclus să apară și alte modalități.

„Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, prevede, mai precis, documentul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În prezent, angajatorii pot plăti salariile fie prin virament în conturile bancare ale salariaților, fie prin numerar.

De asemenea, toți comercianții vor pune la dispoziția clienților cel puțin un instrument de plată fără numerar, spre exemplu, să accepte plata cu cardul POS sau plata cu cardul online.

Deși prevederea propusă nu indică în mod expres comercianții, inițiatorii la asta se gândesc: „De asemenea, în scopul impulsionării utilizării mijloacelor moderne de plată, propunem ca pentru comercianții care operează pe teritoriul României să se instituie obligația de a accepta și cel puțin un instrument de plată fără numerar”, potrivit Avocatnet.ro.

În prezent, comercianții trebuie să accepte plățile cu cardul, în cazul în care au încasări în numerar, pe parcursul anului, de peste 50.000 de lei.

Sursa: www.avocatnet.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.