Pod Ovidiu
Pod Ovidiu
Podul de la Ovidiu, care asigură trecerea peste Canalul Midia-Năvodari, va intra în reparaţii capitale. Finanțarea va fi asigurată cu bani de la Uniunea Europeană.

România va repara cinci poduri aflate în apropierea unor baze militare iar printre acestea se află și podul de la Ovidiu care face legătura către baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Fondurile – aproximativ 20 de milioane de euro – vor veni de la Uniunea Europeană.

CNAIR a primit deja o parte din bani, dintr-un buget numit Buget pentru Mobilitate Militară. Proiectul european vizează refacerea căilor de transport pe care ar putea fi mutate rapid coloane de tancuri și blindate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu, a precizat astăzi, la Europa FM, că investițiile nu au legătură cu războiul din Ucraina.

„Aceste cinci poduri se află pe trasee care asigură legătura cu Unități Militare. Știu că a venit acest pachet, să-i spunem așa, de finanțare și într-un context internațional legat sau provocat de războiul din Ucraina, dar nu au legătură aceste fonduri cu situația din Ucraina. Sunt niște fonduri pe care noi le obținem și ne bucură că le obținem pentru că practic vom folosi banii pe care ar fi trebuit să-i folosim la repararea acestor poduri pentru repararea altor obiective de infrastructură”, a explicat Alin Șerbănescu.

Pe lângă podul de la Ovidiu vor mai fi reparate podurile de pe DN1 – la Azuga, DN 6 – la Arginești, și DN15 la Strajă și Viișoara.

Sursa: www.europafm.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.