Bani
Bani
Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ privind completarea art. 38 din Legea 217/2003, precum și modificarea Legii 61/1993, care prevăd modificări privind încasarea alocației, scrie Ziare.com.

Astfel, va fi posibilă încasarea alocației de stat pentru copii de către părintele căruia i-a fost încredințat spre creștere și educare, în situația emiterii de către instanța de judecată a unui ordin de protecție în cazul violenței domestice.

Potrivit legii, persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri: interdicţia pentru agresor de a încasa alocaţia de stat pentru copii şi încuviinţarea încasării acesteia de către părintele/persoana căruia/ căreia i s-a încredinţat copilul spre creştere şi educare sau la care s-a stabilit reşedinţa acestuia.

Interdicţia este comunicată, de îndată, agenţiei judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială sau a municipiului Bucureşti, după caz. Alocaţia este încasată de părintele/persoana beneficiar/beneficiară al/a măsurii de protecţie pe durata valabilităţii ordinului de protecţie şi atât timp cât i-a fost încredinţat copilul, sau în situaţia în care copilul are stabilită reşedinţa la acesta/aceasta.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, alocația de stat pentru copii se plăteşte unuia dintre părinţi pe baza acordului acestora sau a convenţiei autentificate de notar public cu ocazia divorţului ori, în caz de neînţelegere, pe baza hotărârii judecătoreşti sau a ordinului de protecţie emis de instanţa judecătorească, părintelui/persoanei căruia/căreia i s-a încredinţat copilul spre creştere şi educare sau la care s-a stabilit reşedinţa copilului, potrivit Ziare.com.

Alocaţia este încasată de părintele/persoana beneficiar/beneficiară al/a măsurii de protecţie pe durata valabilităţii ordinului de protecţie şi atât timp cât i-a fost încredinţat copilul sau în situaţia în care copilul are stabilită reşedinţa la acesta/aceasta, prevede legea.

În această ordine de idei, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a legii, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul actualizează normele metodologice de aplicare a Legii 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin HG 577/2008 cu modificările ulterioare.

Sursa: www.ziare.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.