Delta Dunării
Delta Dunării
Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării, prin președintele Cătălin Țibuleac, în numele a peste 50% din industria turismului deltaic a transmis o scrisoare deschisă către premierul României, ministrul Turismului și ministrului Apărării Naționale în urma valului de știri false apărute cu privire la destinația turistică Delta Dunării.

În conținutul scrisorii se evidențiază faptul că, Asociația, în numele industriei de turism deltaice este nevoită să tragă un semnal de alarmă cu privire la știrile și declarațiile menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, „care nu fac altceva decât să destabilizeaze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români sau, și mai grav, străini”: „Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării”, transmite președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac.

Redăm, în cele ce urmează conținutul complet al scrisorii transmise:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Scrisoare deschisă

Către Guvernul României, în atenția domnului Nicolae Ciucă, prim-ministru al Guvernului României

Către domnul ministru Constantin- Daniel Cadariu, ministru al Antreprenoriatului și Turismului

Către domnul ministru Vasile Dîncu, ministru al Apărării Naționale

Delta Dunării NU este bombardată!

Delta Dunării NU face parte din război! Delta Dunării rămâne o destinație de vacanță sigură!

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, alături de membri și parteneri, reprezentând peste 50% din industria turismului din destinație, se văd nevoiți să transmită această scrisoare deschisă, ca urmare a valului de știri false apărute cu privire la Delta Dunării.

După doi ani de grele încercări, perioadă de pandemie, în timpul căreia turismul cu greu s-a menținut pe linia de plutire, la începutul anului 2022, rezervările in Delta Dunării indicau o revenire la normal. Cu mâhnire și tristețe constatăm că, noi românii, suntem principalul nostru inamic. Suntem obligați să tragem un semnal de alarmă cu privire la știrile și declarațiile  menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, care nu fac altceva decât să destabilizeaze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români sau, și mai grav, străini.

Spre exemplu în cursul serii trecute, un post de televiziune național titrează: „Rusia a bombardat în Delta Dunării”. Nu, domnilor guvernanți, nu ne-am trezit sub niciun fel de bombardament al rușilor, ci sub bombardamentul propriilor conaționali, sub forma unei intoxicații media.

Mai mult, în cadrul aceleiași emisiuni, în același context, este citat domnul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, cu mesajul „Există informația că rușii vizează canalele de transport”, o declarație pe care o considerăm scoasă din context și care suntem convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării.

Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Nationale, Vasile Dîncu, să vă implicați activ, conform atribuțiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriți cu atenție fiecare declarație, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic și turiștii să aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media.

Vă solicităm să considerați,  așa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-ul României și să nu acceptați subminarea acestei industrii, atât de greu încercate.

Vă invităm așadar să arătăm, încă o dată, că uniți suntem mai buni si să participați alături de noi la promovarea destinației de vacanță România, implicit a Deltei Dunării.

Cu deosebită considerație,

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac”

Delta Dunării
Delta Dunării
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

1 COMENTARIU

  1. Nu, Delta Dunarii nu numai ca nu face parte din niciun razboi, in Delta e un razboi permanent. In primul rand cu sutele de curse rapide, nave cu turisti care in goana dupa senzational sfarteca zilnic canalele Deltei, cu gunoaiele lasate de turisti (se strang saci intregi din urma lor) si nu in ultimul rand, cu dejectiile de urina si rahat direct in Dunare (pentru ca acolo niste neispraviti de primari, nu au fost si nici nu sunt in stare sa faca o canalizare, o statie de epurare, asa ca in occident; toti urlam: „”vrem o tara ca afara”).. Faceti un calcul aproximativ: 3 localitati care practica turismul la greu: Crisan, Sulina, Mila 23. Fiecare au cel putin 20 pensiuni cu cate 2 sejururi pe saptamana, cam cate tone se scurg in Dunare?….si ne plangem ca „nu are balta peste”, cum sa aiba cu atata infectie, atata colmatare… apropo, mai preferati pestele Deltei? Eu, never…..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.