Portul Constanța
Portul Constanța
SOCAR Petroleum s-a alăturat companiilor care vor depune oferte pentru construirea unui terminal de bitum în parteneriat cu Oil Terminal, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a transmis astăzi următoarea informare:

“În completarea Raportului curent nr. 619/20.11.2023, societatea OIL TERMINAL S.A informează actionarii și investitorii că alte două firme au mai transmis intenții în constituirea unui parteneriat pentru construirea unui terminal de bitum.

Având în vedere că Societatea Oil Terminal este interesată în a identifica în mod competitiv și transparent cea mai bună soluție pentru această investiție, a comunicat celor două firme că trebuie să  asume intrarea în competiție în această etapă, fără parcurgerea celor anterioare, cu condiția respectării termenului limita de depunere a ofertelor respectiv 20.12.2023 – termen de decădere din procedura.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În data de 20.11.2023, SOCAR Petroleum S.A a confirmat acceptarea condițiilor.

Prin urmare, în prezent, participanții la procedura de la care se așteaptă depunerea unei oferte sunt:

  • Takida Terminal S.R.L.;
  • Euronova Energies S.A.;
  • Frial S.A.;
  • OMV Petrom S.A.;
  • Trafigura Pte Ltd;
  • Vitaro Energy S.R.L.;
  • Socar Petroleum S.A..”

În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre aceștia pentru a identifica cele mai potrivite soluții de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obținute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acționarilor.

Oil Terminal vrea să dezvolte un proiect de construcție a unui terminal de bitum, potrivit Strategiei de Dezvoltare și a Planului de administrare 2023-2027.

Întrucât Oil Terminal nu deține surse proprii pentru implementarea unor astfel de proiecte de dezvoltare, societatea este interesată de constituirea unor parteneriate în acest sens. În prezent, în incinta Port Constanța funcționează un singur furnizor de servicii de manipulare și depozitare bitum.

Acest terminal de bitum poate fi amplasat pe actuală platforma a Secției Platforma Port situată în incinta portului Constanța, Dana 69.

Oil Terminal deține propriul depozit destinat produselor petroliere, având contract de închiriere cu Administrația Porturilor Maritime Constanța pentru platforma situată la adresa Incinta Port, dana 69.

Citește și:

 

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.