Tranzacție pe piața vinurilor
Crama Histria intră în portofoliul Vintruvian Estates, o companie holding care deține o varietate de mărci de vin, precum „Caii de la Letea” sau „Prince Matei”, scrie Economedia.ro.

Compania holding va majora astfel, capitalul social al Viticola SA, urmând să dețină controlul în această societate. Viticola SA este cunoscută pe piața vinurilor prin marca sa, Crama Histria, producător de vinuri premium, de nișă din România, sub semnătura vinificatorului Paul Fulea.

De asemenea, Vintruvian Estates a semnat o tranzicție prin care preia 100% din părțile sociale ale societății Crama Mennini SRL, producătorul mai multor vinuri cu Denumirea de Origine Controlată DOC Drăgășani.

„Aceste achiziții consolidează poziția Vintruvian Estates pe piața vinurilor premium, după ce, în 2019, compania a achiziționat 100% din activele Vinarte din Dealu Mare, inclusiv cunoscuta marcă Prince Matei”, transmit reprezentanții companiei, potrivit Economedia.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Paul Fulea este cel care administrează societatea pe care funcționează Crama Histria, Viticola SA, este și asociat majoritar al acesteia, deținânând 42% din acțiuni, însă și beneficiar, potrivit www.listafirme.ro.

„Paul Fulea urmează să ocupe poziții importante la nivelul grupului”

„Prin această tranzacție am dorit, în primul rând, să ne asociem cu Paul Fulea, în așa fel încât să asigurăm resursele necesare pentru a duce mai departe această viziune despre vinurile de nișă, precum vinurile albe cu macerație prelungită, vinurile rosé extractive, vinurile orange, vinurile obținute cu fermentație naturală (spontană) ș.a. (…) Paul Fulea urmează să ocupe poziții importante la nivelul Grupului, pe lângă pozitia de Director Executiv al SC Viticola SA, în special managementul plantațiilor de viță-de- vie din care va proveni o parte din strugurii vinificați de Crama Histria”, a explicat Marius Iliev, CEO al Vintruvian Estates, scrie Economedia.ro.

Potrivit www.listafirme.ro, site consultat în data de 19 mai 2023, Vintruvian Estates SRL, societatea care va prelua controlul în firma Viticola SA, a fost înființată în data de 19 octombrie 2018 și are sediul în București, Sectorul 1, pe strada General Constantin Budișteanu.

Administratorii firmei sunt Iliev Marius, Bugica Camelia Maria și Manda Andrei Laurențiu. Asociații societății sunt persoanele fizice Manda Dragoș Horia (44%), Cireșaru Adelina Elena (20%) și persoanele juridice Astropoint LTD, din Cipru (31%) și RCB  Investors SRL (5%). Beneficiarii Vintruvian Estates SRL sunt Cireșaru Adelina Elena și Manda Dragoș Horia.

Domeniul de activitate al societății este legat de „activități ale holdingurilor”.

Potrivit sursei menționate anteriror, în anul 2021, Vintruvian Estates SRL a avut zero cifră de afaceri și zero angajați.

Cifră de afaceri Vintruvian Estates SRL
Cifră de afaceri Vintruvian Estates SRL

Potrivit www.listafirme.ro, site consultat în data de 19 mai 2023, Viticola SA, societatea pe care funcționează Crama Histria, a fost înființată în urmă cu mai bine de 30 de ani, respectiv în data de 29 iulie 1991 și are sediul în Cogealac, pe strada Gării nr. 1.

Administrator, asociat majoritar al societății și beneficiar este Fulea Paul Radovan (42%). Alături de acesta, asociați mai sunt și Fulea Dan Alexandru (19%), Carp Aurel (19%), Fulea Catita (13%), Pocea Camelia (1%), Șapte George (1%), Sotir Marius (1%), Lungu Sorin Gabriel (1%), Firta Ana (1%), Dinu Ilie (1%).

Domeniul de activitate al societății este „cultivarea strugurilor”.

Potrivit sursei menționate anterior, în anul 2021, Viticola SA a avut o cifră de afaceri de 2.279.895 și zece angajați.

Cifră de afaceri Viticola SA
Cifră de afaceri Viticola SA

Potrivit unui material publicat de Ziarul Financiar, în data de 5 iunie 2023, Paul Fulea, administratorul societății Viticola SA, menționa că principala „carte câștigătoare” a fost exportul și că se vor îndrepta către această zonă și în acest an, 2023.

„Principala carte câştigătoare a noastră a fost exportul, vom merge puternic pe această zonă şi în 2023. Avem colaborări care ne vor ajuta să ajungem cu exportul undeva la 35-40% din volumele vândute. Spre comparaţie, în 2019, exportul reprezenta doar 3% din volume. În 2021, acest procent a crescut la circa 18%, iar pentru anul acesta ne dorim o dublare“, precizează el, potrivit Ziarul Financiar.

Foto: Facebook CRAMA HISTRIA

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.