(Video) A început producția primelor măști în România! 500.000 de măști pe zi, din 15 aprilie

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, că de astăzi a început producția primelor măști în România. Se vor produce 150.000 de măști pe zi, însă după 15 aprilie numărul acestora va ajunge până la 500.000 de bucăți în același interval de timp. 

“S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, se arată în mesajul postat de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunțase joi în ședința de guvern că o  companie românească va produce de săptămâna viitoare 150.000 de măști pe zi, dar de la mijlocul lunii aprilie va ajunge să producă 500.000 de măști pe zi. „Am vorbit cu probabil prima mare companie privată care va începe producția de măști. Produce în momentul de față combinezoane, 1.000 de bucăți zilnic, dar de săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată, la sfârșitul săptămânii, prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi, adică va ajunge la 4 milioane de măști lunar, și din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști FFP3, așa că vom ajunge practic să producem 16-17 milioane de măști pe lună, vorbim de măști acreditate CE”, a spus ministrul economiei, Virgil Popescu.

Citește și:

Ministrul MAI despre noile restricții cuprinse în Ordonanța Militară nr. 4: “Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România în ultimii 30 de ani”

Bilanțul la zi în județul Constanța: Peste 7.400 de persoane în izolare la domiciliu și 848 în carantină din cauza COVID-19

(Foto) Ministrul Apărării: Al doilea spital de campanie, ridicat la Constanța, va fi gata luni

Raed Arafat: Spitalul CFR din Constanța a intrat în subordinea Ministerului Apărării Naționale