Constantin al II-lea, ultimul suveran al Greciei foto: Twiter
Constantin al II-lea, ultimul suveran al Greciei foto: Twiter
Fostul rege al Greciei Constantin al II-lea a murit marţi, 10 ianuarie, la Atena, la vârsta de 82 de ani. Văr al regelui Charles al III-lea al Marii Britanii şi naş al prinţului William, „a murit (…) în urma unui atac cerebral”, a anunţat ERT. El fusese spitalizat la Atena săptămâna trecută, suferind de probleme respiratorii, potrivit presei elene.

Descendent al familiei regale Schleswig-Holstein-Glücksburg, Constantin a fost vărul monarhului britanic Charles al III-lea şi naşul fiului acestuia, William. De asemenea, a fost fratele Sofiei, mama regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Monarhia din Grecia a fost abolită prin referendum în 1974, punând astfel capăt dinastiei daneze înfiinţate în 1863 de străbunicul lui Constantin al II-lea, George I.

Constantin al II-lea a urcat pe tron la vârsta de 23 de ani în 1964, în una dintre cele mai tulburi perioade din istoria contemporană a Greciei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Crizele politice care au urmat au fost un teren fertil pentru lovitura de stat a coloneilor din aprilie 1967 şi pentru cei şapte ani de guvernare a juntei pe care CIA ar fi susţinut-o.

Sursa: ziare.com

Foto: Twiter

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.