Cargo cereale - OLEKSANDR GIMANOV AFP via France24
Cargo cereale - OLEKSANDR GIMANOV AFP via France24
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Alte trei nave cu cereale ucrainene au plecat azi din porturile de la Marea Neagră, iar o alta se îndreaptă spre Ucraina pentru încărcare. Transporturile maritime din Ucraina sunt supravegheate de Centrul de Coordonare Comună înfiinţat la Istanbul.

Un cargo sub pavilion panamez a pornit de la Odesa către Irlanda, cu 33.000 de tone de porumb la bord.

O a doua navă – sub pavilion maltez – transportă 13.000 de tone de porumb de la Cernomorsk către Anglia. Iar o nava turcească se îndreaptă către coasta turcă a Mării Negre, cu 12.000 de tone de porumb la bord.

Între timp, un Cargo cu pavilion din Barbados urmează să ajungă la Cernomorsk, unde va fi încărcat cu cereale, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Centrul de Coordonare Comună – din care fac parte reprezentanţi ai tuturor celor patru părţi semnatare ale înţelegerii, Ucraina, Turcia, Rusia si ONU – se asigură că navele nu au la bord alte mărfuri decât cerealele permise, aşa cum a cerut Rusia.

Centrul a anunţat că doreşte să încerce o operaţiune cu mai multe nave, pe un culoar securizat de traversare a Mării Negre, pentru a evita minele amplasate de Ucraina pentru protecţia coastei.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.