Pentru prima oară, o țară a luat decizia de a adopta Bitcoin-ul ca mijloc oficial de plată.
El Salvador a cumpărat bitcoin în valoare de 20,9 milioane de dolari, în condițiile în care legea prin care adoptarea criptomonedei ca monedă curentă de plată întră în vigoare în această zi.

Într-o serie de tweets publicate luni, președintele Nayib Bukele a afirmat că țara sa a cumpărat în total 400 de bitcoin. Având în vedere prețul criptomonedei la momentul postărilor, valoarea totală a achizițiilor a fost de circa 20,9 milioane de dolari.

“Brokerii noștri vor cumpăra și mai mult pe măsură ce deadline-ul se apropie,” a comentat președintele.

Postările au fost publicate cu câteva ore înainte ca legea bitcoin, adoptată în iunie, să intre în vigoare marți. El Salvador devine astfel prima țară care acceptă bitcoin ca monedă de plată, alături de dolarul american.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Legislația va permite ca prețurile să fie afișate și în bitcoin, iar taxele vor putea de asemenea să fie plătite în critpomonedă.

El Salvador la lansat un portofel digital denumit Chivo prin care cetățenii pot primi un ID pentru a tranzacționa bitcoin. Persoanele care vor folosi acest sistem vor primi o bonificație de 30 de dolari în bitcoin.

Sursa: www.economedia.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar