Românii din Gaza
Românii din Gaza
Ministerul Afacerilor Externe a publicat primele imagini cu cei peste 100 de români care au primit acceptul de a trece din Fâșia Gaza în Egipt, în vederea repatrierii.

Inițial, un număr de 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții de luni spre marți, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, arată Știripesurse.

Românii din Gaza
Românii din Gaza

Ulterior, MAE informa că marți, 7 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au ieșit din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) și se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Românii din Gaza
Românii din Gaza

 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Miercuri dimineață, MAE a transmis că alți 51 de români sunt evacuaț din Fâșia Gaza. Aceștia vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Românii din Gaza
Românii din Gaza

Cum i-a selectat M.A.E. pe cei 103 români evacuați din Gaza

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Radu Filip, a declarat marţi, la Antena 3, că primii 103 români care au primit permis de ieșire din Gaza au fost aleși de autoritățile egiptene, după ce românii care nu au reușit încă să plece din enclavă acuză că selecția s-a făcut pe criterii netransparente.

Românii din Gaza
Românii din Gaza
Românii din Gaza
Românii din Gaza

„103 cetățeni români au fost înscriși pe listă şi li s-a acordat permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafa și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Vreau să-i asigur pe toți cei care ne-au solicitat sprijin că este un proces în curs, că ambasada noastră la Cairo, ambasada noastră la Tel Aviv, precum și colegii din celula interinstituțională continuă dialogul cu autoritățile palestiniene și cele israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru toți ceilalți cetățeni români și membrii de familie.

Românii din Gaza
Românii din Gaza

Colegii mei vor rămâne în contact cu cetățenii care ne-au solicitat evacuarea, iar pe de cealaltă parte, ambasada noastră la Cairo, ambasada noastră la Tel Aviv, precum și celula de criză interinstituțională va rămâne în contact cu autoritățile israeliene și egiptene, tocmai în vederea evacuării tuturor cetățenilor și membrilor de familie care ne-au solicitat acest lucru. Vreau să-i asigur că este un proces în curs, adică nu s-a terminat. Există multe necunoscute, situația de securitate din teren este una extrem de volatilă, de aceea o astfel de evacuare trebuie pregătită foarte minuțios”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE.

Citește și:

România trimite ajutoare în Gaza. Pe lista aprobată de CNSU sunt alimente, apă, corturi și paturi

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.