Ministerul Afacerilor Externe anunţă eliberarea marinarului român răpit, la data de 22 septembrie, de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene.

Bărbatul urmează să fie repatriat în zilele următoare, acesta fiind asistat în prezent de o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Berna.

Unul dintre cei 12 marinari răpiţi de la bordul vrachierului elveţian Glarus, în largul coastelor nigeriene, este şeful mecanic al navei, un bărbat din Constanţa, în vârstă de 60 de ani.

Armatorul elveţian a ţinut legătura în permanenţă cu autorităţile de la Bucureşti.

“Familia cetăţeanului român aflată în contact permanent cu reprezentanţii celulei de criză a MAE a fost informată în acest sens de către armatorul elveţian. Celula de criză a MAE, prin cele şase misiuni diplomatice implicate (Ambasadele României la Abuja, Berna, Londra, Manila, Ljubljana şi Zagreb) a menţinut în permanenţă legătura cu autorităţile nigeriene şi elveţiene, cu armatorul, cu familia cetăţeanului român, precum şi cu autorităţile centrale din statele de reşedinţă ale celorlalte persoane răpite”, notează MAE într-un comunicat.

Românul a fost eliberat împreună cu toţi ceilalţi 11 membri ai echipajului sechestrat.

Nava MV Glarus transporta cereale pe ruta Lagos – Port Harcourt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.