Moderatorii angajați de WhatsApp pot să citească mesajele utilizatorilor, potrivit presei din Statele Unite. Acest lucru contrazice promisiunea făcută de Facebook cu privire la respectarea confidențialității mesajelor.

Reprezentanții din partea companiei Facebook au declarat că nimeni nu poate să citească mesajele utilizatorilor, care sunt criptate prin WhatsApp.

Există cel puțin 1000 de persoane, angajate pentru a modera mesajele de pe WhatsApp. Algoritmul se ocupă de eliminarea textelor care transmit informații false și mesaje de tip spam, potrivit Aleph News.

În același timp. acești angajați, care lucrează la birouri din Texas, Austin, Dublin și Singapore, pot să citească mesajele private ale utilizatorilor, blocate de sistem. După ce algoritmul creează o alertă, moderatorii pot să vadă ultimele cinci mesaje.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Reacția reprezentanțiilor WhatsApp

Moderatorii consultați de jurnaliști spun că sistemul se înșală adesea și blochează conținut legal. Pozele cu bebeluși sunt uneori considerate abuzive, iar moderatorii au sarcina sa blocheze contul, sa-l pună în așteptare sau să nu facă nimic.

Explicația nu este însă de ajuns, mai ales că reportajul de la ProPublica apare la scurt timp după ce Irlanda a amendat WhatsApp cu 225 de milioane de euro pentru încălcarea legislației europene privind confidențialitatea datelor.

Sursa: www.alephnews.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar