Turcia
Turcia
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a semnat ieri decretul de convocare a alegerilor parlamentare și prezidențiale, pentru data de 14 mai, cu o lună înainte de termen, informează Reuters, scrie Agerpres.

„Ţara noastră va merge la urne pentru a-şi alege preşedintele şi parlamentarii pe 14 mai”, a declarat președintele Turciei într-un discurs după semnarea decretului, într-o ceremonie transmisă în direct la televiziune.

Astfel, luni, alianța a șase partide de opoziție l-a desemnat pe Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP) drept contracandidat al lui Recep Tayyip Erdogan.

Alegerile prezidențiale și parlamentare vor fi stânse, precum sugerează sondajele, blocul de opoziție conducând la o mică diferență înaintea alianței de guvernare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Blocul de opoziţie a promis să inverseze multe din politicile lui Erdogan în materie de economie, drepturi cetăţeneşti şi politică externă, în urma alegerilor pe care mulţi le consideră cele mai importante din istoria de 100 de ani a republicii.

Sursa: www.agerpres.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.