Nou nascut
Nou născut vaccinare
Autorităţile sanitare americane au recomandat sâmbătă vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna pentru copii mici. Astfel, Statele Unite ale Americii sunt prima ţară care a făcut posibile injecţii cu aceste două vaccinuri cu ARN mesager începând cu vârsta de şase luni, notează AFP, scrie ziare.com.

„Aceste vaccinuri sunt sigure şi foarte eficiente şi le vor oferi părinţilor liniştea sufletească, deoarece copilul lor este protejat împotriva celor mai grave cazuri de COVID-19”, a transmis preşedintele Joe Biden, apreciind demersul drept „un pas monumental în lupta împotriva virusului”.

Vineri, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) le autorizase deja în regim de urgenţă pentru aceşti copii mici care până în prezent nu puteau fi vaccinaţi înainte de vârsta de cinci ani.

Dar Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară a ţării, au trebuit să le recomande pentru ca injecţiile să poată începe, ceea ce este lucru făcut de acum.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Guvernul federal a pus la dispoziţia statelor mai multe milioane din aceste doze pentru sugari pe care începuse deja să le trimită în cele patru colţuri ale ţării imediat ce a fost acordată autorizaţia FDA.

Foto: Unsplash

Citește și:

A fost începută vaccinarea împotriva variolei maimuţei. Vezi unde se întâmplă asta!

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.