Procurorii anticorupţie ucraineni au anunţat joi, 4 mai, că primarul din Odesa, Hennadii Truhanov, care este în funcţie din 2014, a fost reţinut în legătură cu o anchetă privind suspiciuni de corupţie, relatează Reuters.

Truhanov este investigat din 2017 în legătură cu acuzaţii de deturnare de fonduri, pe care le neagă.

Procurorii au precizat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că Truhanov urmează să fie arestat pentru 60 de zile pentru că nu a plătit 30,866 milioane de hrivne (836.590,32 dolari) drept cauţiune.

Primarul este acuzat de deturnarea a 92 de milioane de hrivne. El a fost achitat de aceste acuzaţii în 2018, dar o anchetă privind achiziţionarea unei clădiri administrative într-o veche fabrică industrială din Odesa a fost redeschisă în 2021.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În iulie 2021, primarii municipiilor Constanța (România) și Odesa (Ucraina), Vergil Chițac și Gennadiy Trukhanov, s-au reunit la Constanța, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de intenții privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța (România) și Odesa (Ucraina) și au semnat o Declarație comună în care se exprimă sprijinul pentru continuarea și consolidarea cooperării permanente între Constanța și Odesa, cu obiectivul de a facilita, prin schimburi de experiență și bune practici.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.