Autorităţile italiene au instituit noi reguli pentru turiştii care vizitează Roma. Turiştii trebuie să ştie că în Roma există o serie de interdicţii, de la băutul din fântânile publice, până la afişarea în public fără tricou sau săritul în fântâni.

De asemenea, autorităţile au interzis şi mâncatul gustărilor în locuri publice şi lovirea treptelor cu geamantane sau trolere, cu precădere cele ale monumentelor istorice precum Treptele Spaniole.

Băutul apei de la fântânile publice

Se recomandă folosirea metodei romane: amplasarea unui deget la nivelul tâşitorii astfel încât să se formee un arc de apă, deci nu atingerea acestora cu gura.

Mâncatul în locurile publice

Aveţi grijă la murdărirea mediului înconjurător, mai ales că mulţi turişti au vărsat sosuri sau mozzarella pe monumente istorice sau pe marmură.

Cântatul la instrumente

Este interzis în mijloacele de transport public, relatează traveller.com. Turiştii care vor încălca regurile vor fi pedepsiţi prin interzicerea vizitării zonei în care au săvârşit „infracţiunea”.

Virginia Raggii, primarul Romei, a declarat că va scrie ambasadelor străine pentru a-i informa pe cetăţenii ţărilor respective de noile reguli.

„Roma este, şi va fi întotdeauna, bineprimitoare, dar asta nu înseamnă că tolerează comportamentul nepotrivit şi deteriorarea oraşului”, a declarat aceasta.