Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Rusia trimite în Italia specialişti şi echipamente pentru a o ajuta să lupte împotriva noului coronavirus, după ce aici s-a înregistrat o cifră record de aproape 800 de morţi în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Kremlinul, citat de AFP, scrie stiripesurse.ro.

Preşedintele rus Vladimir Putin “a confirmat voinţa Rusiei de a acorda o asistenţă necesară în mod operaţional şi a furnizat detalii concrete despre aceasta” în cursul unei convorbiri telefonice sâmbătă cu premierul italian Giuseppe Conte, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit Agerpres.

Rusia va trimite în Italia în special “mijloace de protecţie, sisteme mobile pentru dezinfecţia prin aerosol a mijloacelor de transport, echipamente medicale”, precum şi “specialişti pentru a acorda o asistenţă practică în zonele cele mai afectate” de pandemie, precizează documentul citat.

Cei doi lideri s-au pus de acord asupra “unei cooperări strânse în lupta împotriva coronavirusului”, se mai spune în comunicatul Kremlinului.

Acest anunţ intervine într-un moment în care Italia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese în 24 de ore, cu 793 de morţi, ceea ce ridică la 4.825 numărul persoanelor ucise aici de noul coronavirus în decurs de o lună, potrivit cifrelor furnizate de protecţia civilă.

În Rusia, 306 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate până acum, fără niciun deces.

Citește și:

Italia anunță 793 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore

Șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța

Prefectul județului Constanța confirmă aducerea a 1500 de români din Italia în județul Constanța, începând de azi