Sute de kilograme de cocaină au fost găsite și pe litoralul bulgăresc, aproape de graniță

Şase pachete cu 170 kg de cocaină de puritate ridicată au fost găsite plutind pe Marea Neagră, în apropierea localităţii Şabla, nu departe de frontiera cu România, a informat ministrul de interne bulgar, Mladen Marinov, în şedinţa de guvern de miercuri, transmite BTA, potrivit Agerpres

Cocaina se afla într-o vestă de salvare şi era învelită în ambalaj rezistent la apă iar pachetele conţineau coduri şi înscrisuri, a mai declarat Mladen Marinov.

De altfel, astfel de pachete – în veste de salvare – au ajuns și în zona litoralului românesc.

Potrivit ministrului Marinov, cel mai probabil este vorba despre un caz de predare de droguri pe mare. Autorităţile române şi bulgare lucrează la acest caz din data de 5 aprilie. Autorităţile au intensificat supravegherea în zona Şabla.

Mai multe informaţii despre acest caz urmează să fie furnizate într-o conferinţă de presă la Kavarna. Prim-ministrul Boiko Borisov a declarat că, acum două zile, inspectorii vamali bulgari au interceptat peste o tonă de marijuana. Şeful guvernului a mai afirmat că, în ultimii doi ani, la frontierele ţării au fost confiscate cantităţi record de droguri.

UPDATE – OPERAȚIUNE CONSTANȚA

“Ca urmare a informării transmise de Poliția Română omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele polițienești de cooperare internațională, autoritățile statului vecin au demarat o operațiune similară, pe litoralul Mării Negre.

Astfel, autoritățile din Bulgaria au descoperit 150 de pachete susceptibile a conține droguri cu o concentrație foarte ridicată (peste 90%).

În continuare, operațiunea este în desfășurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât și în Bulgaria”, transmit reprezentanții IPJ Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.