Ucraina
Ucraina
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Ucraina a cerut ca acordul internaţional care relaxează blocada rusească asupra exporturilor de cereale via Marea Neagră să fie extins şi la alte produse, precum metalele, informează Financial Times, citat de Agerpres. Cererea a fost făcută după ce prima navă încărcată cu cereale ucrainene a părăsit cu succes portul Odesa.

Adjunctul ministrului ucrainean al Economiei, Taras Kachka, s-a declarat încrezător că acordul convenit între Ucraina şi Rusia, care a permis reluarea exporturilor de cereale via porturile de la Marea Neagră, va servi ca un model de bază pentru alte materii prime.

“Acest acord este despre logistică, despre mişcarea navelor prin Marea Neagră. Care este diferenţa între cereale şi minereu de fier?”, s-a întrebat Taras Kachka.

Aceste declaraţii vin după ce nava cargo Razoni, încărcată cu 26.527 tone de porumb, a plecat din portul Odesa cu destinaţia Liban, şi miercuri a ajuns în apele turceşti unde a fost inspectată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aproximativ o duzină de nave încărcate cu cereale aşteaptă să plece din porturile ucrainene, în timp ce o altă navă se îndreaptă spre portul ucrainean Chornomorsk.

La data de 22 iulie, Rusia şi Ucraina au semnat, la Istanbul, un acord cu privire la instaurarea unor culoare securizate cu scopul de a permite exportul de cereale blocate în Ucraina.

Acordul va fi valabil timp de „120 de zile’” respectiv patru luni, timp în care pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte. Navele şi încărcătura ar urma să fie inspectate la Istanbul, sub autoritatea Centrului comun de coordonare (CCC), care a fost inaugurat oficial la Istanbul.

Citește și:

Portul Constanța vrea să livreze în continuare cereale din Ucraina și cere finanțare de la UE

Ucraina se teme de un atac asupra centralelor nucleare și cere închiderea spațiului aerian

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.