Dorin Sărăcilă, fiul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar din Tuzla, alături de Alexandra Sărăcilă, Aurelia și Vasile Aldea vor să reglementeze un teren de două hectare pentru a studia oportunitatea edificării unor lotizări cu funcțiuni de locuire, servicii și activități nenocive. Totodată, prin această documentație se propune schimbarea destinație actuală a terenului din teren agricol intravilan în teren construibil.

Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, cei patru proprietari ai terenului de 20.000 mp au depus memoriul tehnic al proiectului care vizează elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea lotizării și stabilirii reglementărilor urbanistice a unui teren, în suprafață de două hectare. Terenul face parte din Parcela A190/17/4/1, parcela A190/17/4/2, parcela A190/17/4/3 și parcela A190/17/4/4.

Zona ce face obiectul documentaţiei de urbanism se află în intravilanul comunei Tuzla, conform certificatului de urbanism nr. 85 emis în data de 16 iunie 2023 și are destinația de teren agricol.

În teritoriul care face obiectul PUZ-ului se află terenuri aparţânând domeniului privat al persoanelor fizice și juridice, respectiv terenuri proprietate privată a persoanelor juridice și domeniului privat al comunei, respectiv drum de acces economic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Vecinătăţile sunt reprezentate de terenuri cu destinație agricolă și locuințe.

Prin această documentație se propune schimbarea destinației actuale a terenului din teren agricol intravilan în teren construibil. Construcțiile care se vor realiza vor avea un regim de înălțime S (D)+P+M.

Accesul la lot se face prin Șoșeaua Constanței DN39 – strada Fermei – DE 191, strada Mihail Kogălniceanu – DE 190/1/2.

Documentaţia îşi propune sistematizarea amprizei străzii Mihail Kogălniceanu la o deschidere de 12 metri și a străzi Fermei la o ampriză de 18 metri. Accesul auto și pietonal se vor realiza în zona din strada Mihail Kogălniceanu.

Totodată, se propune amenajarea de locuri de parcare în incinta terenurilor studiate și amenajarea de circulații interioare, în incintă.

Memoriul de prezentare aș proiectului poate fi consultat în cele ce urmează:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Numele Sărăcilă stârnește numeroase controverse în comuna Tuzla.

Acum câțiva ani, tatăl Marian Sărăcilă și fiul său, Dorin, au fost implicați într-o agresiune, în urma căreia procurorii au întocmit un dosar penal.

Evenimentele s-au petrecut în toamna anului 2012, când oamenii legii au fost chemați să gestioneze un scandal iscat pe DN 39. Concret, mai mulți motocicliști au fost rupți în bătaie de bărbați din familia Sărăcilă și de un apropiat de al lor.

Agresorii au fost arestați preventiv, sub acuzația inițială de tentativă de omor. Ulterior, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, pentru care cei doi au și fost condamnați, în 2013, la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Cazul a fost prezentat de toată presa din România, aducând o imagine negativă comunei Tuzla.

De-a lungul vremii, presa a mai relatat că Marian Sărăcilă a primit o amendă penală pentru o infracțiune de vătămare corporală din anul 2003, dar și faptul că a fost condamnat penal cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.