Lacul Siutghiol
UCG Construcții Ecologice SRL a solicitat Primăriei municipiului Constanța, prin certificatul de urbanism 1504, din data de 25 mai 2023, dezmembrarea unui teren situat în zona Lacului Siutghiol.

Astfel, societatea solicită dezmbembrarea terenului conform planului anexat astfel:

  • Parcela A510/6/2/1 – 4.590 de metri pătrați – teren construibil;
  • Parcela A510/6/2/2 – 920 de metri pătrați – teren cu destanție conform Planului Urbanistic Zonal (circulații carosabile și pietonale);
  • Parcela A510/6/2/3 – 1.490 de metri pătrați – teren neconstruibil (în zona de protecție sanitară cu regim sever.

Valabilitatea documentației este de 12 luni.

Certificatul de urbanism nr. 1504
Certificatul de urbanism nr. 1504

Potrivit www.listafirme.ro, site consultat în data de 25 mai 2023, UCG Construcții Ecologice SRL, firma care a solicitat municipalității dezmembrarea terenului din zona Lacului Siutghiol, a fost înființată în data de 2 august 2017 și are sediul pe strada Balanței din localitatea Culmea, județul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Uda Constantin este administrator al societății. El este și asociat alături de Ștefan Monica, fiecare deținând câte 50% din acțiunile firmei. Cei doi sunt și beneficiari ai societății.

Domeniul de activitate al firmei este legat de „extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei”.

Potrivit sursei menționate anterior, în anul 2022, UCG Construcții Ecologice SRL a avut o cifră de afaceri de 12.996.978 de lei și 12 angajați.

Cifră de afaceri UCG Construcții Ecologice SRL
Cifră de afaceri UCG Construcții Ecologice SRL

Societatea este activ conectată direct cu Solid Store SRL, Imobiliaria Tomis SRL și Harmonik Structures SRL.

Amintim că, afaceristul Uda Constantin a încercat, la începutul lunii aprilie 2023, să solicite de la municipalitate aprobarea pentru construirea unui imobil de 10 etaje în zona Lacului Siutghiol, însă răspunsul a fost unul negativ.

Primăria municipiului Constanța a transmis atunci, societății UCG Construcții Ecologice SRL că imobilul în regim de înălțime D+P+10E+ETh nu poate fi construit în zona Lacului Siutghiol, deoarece terenul este traversat de strada proiectată și este necesară realizarea dezmembrării terenului, conform Planului de Reglementări Urbanistice U05 – Zonificarea Teritoriului și Căile de Comunicație aferent HCL nr 210/2022.

Certificatul de urbanism nr. 1023
Certificatul de urbanism nr. 1023

De asemenea, una dintre societățile care este activ conectată direct cu UCG Construcții Ecologice SRL, Imobiliaria Tomis SRL a primit de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța ok-ul cu privire la desființarea imobilelor din Faleză Nord pentru construirea unui imobil de servicii-alimentație publică, comerț și birouri. Imobilul ce va fi desființat se află în zona Pieței Filipescu.

Strada Pescăruș nr. 41 A Constanța - Imobil ce va fi demolat de Imobiliaria Tomis SRL
Strada Pescăruș nr. 41 A Constanța – Imobil ce va fi demolat de Imobiliaria Tomis SRL

În 2020, Constantin Uda declara, pentru Ziarul Financiar că vrea să pună pe picioare propriul business în do­meniul agroalimentar, investind 7,4 milioane de lei într-o fermă de creştere a puilor în sistem intensiv lângă localitatea Ovidiu.

„Ne apucăm de con­strucţie în ur­mătoarea perioa­dă, într-o lună-două. Vom construi trei hale, iar fiecare va avea o capa­ci­tate de 18.800 de pă­sări, în total vom creşte 56.400 de pui pe serie.

Îmi doresc ca anul vi­itor să îi dau dru­mul, trebuie să pro­ducem în ţară, să avem marfă românească şi să creăm locuri de muncă“, spunea Con­stan­tin Uda, administratorul companiei Pro Agro Quantum, într-o declarație pentru Ziarul Financiar din 6 februarie 2020.

Foto: www.google.com/maps

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Afaceristul Uda Constantin NU poate construi blocul de 10 etaje de pe malul Lacului Siutghiol

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.