Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă că proiectul: CONSOLIDARE, RESTAURARE ȘI MODIFICARE LOCUINȚĂ INDIVIDUALĂ (EXISTENTĂ),  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. Callatis, aparținând lui Dan Mugurel Raica, nu trebuie să efectueze evaluarea impactului asupra mediului. 

Astfel, arată APM Constanța, ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de DAN MUGUREL RAICA, cu sediul în municipiul Constanța, strada Călărasi,  înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanța cu nr. 6724RP din 23.09.2022 (…) și, ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor C.A.T. în data de  22.02.2023, proiectul: CONSOLIDARE, RESTAURARE ȘI MODIFICARE LOCUINȚĂ INDIVIDUALĂ (EXISTENTĂ), propus a fi amplasat în municipiul Constanța, str. Callatis, nu se supune evaluarii  impactului asupra mediului.

La identificarea caracteristicilor proiectelor se iau în considerare următoarele aspecte:

 • Dimensiunea și concepția întregului proiect,
 • Prin proiect se propun  lucrări de consolidare, restaurare și modificare locuință individuala (existentă) cu  numărul cadastral 255599, iar imobilul existent cu indicativul C1 (255599-C1).
 • Imobilul care face obiectul acestei documentații tehnice a fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez (autor al Vilei Șuțu – 1898).
 • Amplasamentul imobilului asupra căruia se dorește a se interveni se află în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, iar imobilul este clasat ca monument istoric – cod LMI: CT-II-B-02795.
 • Parcela este situată în situl urban CT-II-s-B-02832 și în situl arheologic al orașului antic Tomis.

Situația actuală a imobilului:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

 • Imobilul este o construcție de plan trapeziodal, cu calcane pe 3 dintre cele 4 laturi, poziționată pe aliniament la strada Callatis. Pe laturile de E și V ale construcției, începând de la nivelul parterului, se găsesc două curți de lumină. Casa era prevăzută inițial un subsol tehnic, un apartament și o garsonieră pentru servitori la parter și câte un apartament pe fiecare dintre cele trei etaje.
 • Imobilul avea inițial două scări: cea principală, cu acces direct din str. Callatis, și cea secundară, o scară elicoidală pe care se putea ajunge la etajele superioare.
 • După naționalizare, scara secundară a fost desființată, iar în locul ei a fost realizată câte o baie pe fiecare nivel.
 • De asemenea, la parter s-a mai adăugat o baie într-una dintre cele două curți de lumină, iar cealaltă a fost acoperită cu o structură metalică de protecție.

Situatia propusă:

 • Se dorește/propune regândirea imobilului existent Corp C1 – 255599-C1, corp de clădire cu apartamente) pentru a permite găzduirea unei singure locuințe unifamiliale.
 • Intervenția va respecta utilizările admise și condiționările dictate de statutul de monument istoric al clădirii și va avea în vedere consolidarea construcției și asigurarea integrității structurale a acesteia, restaurarea cât mai fidelă cu proiectul inițial a elementelor și detaliilor de arhitectură, în special a fațadelor casei, și eliberarea celor două curți de lumină de la nivelul parterului (către Est și Vest) de construcțiile improvizate/parazitare care nu aparțin proiectului original și care se găsesc la acest moment acolo.
 • Se propune restaurarea scării secundare a imobilului și refacerea ei acolo unde nu mai există conform proiectului original, dar și montarea unei lift care să facă legătura între etajele casei.

Suprafață totală teren este de 146 mp.

Potrivit documentelor, suprafață construită existentă este de 131.00 mp.

Organizarea de șantier se va amenaja strict pe terenul beneficiarului și nu va afecta domeniul public.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.