Bulevardul Mamaia nr. 80 - Constanta - Restaurant Temple
Bulevardul Mamaia nr. 80 - Constanta - Restaurant Temple
După ce în luna aprilie 2022, PFA Alexa V. Gheorghe a primit certificatului de urbanism nr. 609 pentru a desființa două corpuri de clădire C1 și C2, pe 26 octombrie, solicitantul a primit autorizația pentru a desființa imobilele. La această adresă se află restaurantul Temple.

Construcțiile ce se desființează sunt clădirea propriu-zisă a restaurantului și clădirea unde funcționează bucătăria.

Solicitantul are la dispoziție 24 de luni pentru a demola construcțiile.

PFA Gheorghe Alexa
PFA Gheorghe Alexa

Chiar dacă încă nu au fost eliberate acte în acest sens, locuitorii zonei cunosc faptul că pe locul restaurantului se va ridica un bloc.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Informația devine din ce în ce mai solidă cu atât mai mult cu cât la data de 1 august 2022 au fost eliberate autorizațiile de desființare a construcțiilor de lângă Restaurantul Temple, situate la numerele 82 și 84.

Prima dintre construcții, de la numărul 82 are o suprafață de 129 mp și are regimul de înălțime P+M.

Cea de-a doua, de la numărul 84, este o locuință parter în suprafață de 74 mp și o anexă de 28 mp.

Desființare imobile bulevardul Mamaia
Desființare imobile bulevardul Mamaia

Corelând cele două demolări se poate aprecia că în locul construcțiilor se va edifica un bloc de toată frumusețea, care va aglomera și mai mult zona, sufocând și mai mult zona.

Bulevardul Mamaia nr. 80 - Constanta - Restaurant Temple
Bulevardul Mamaia nr. 80 – Constanta – Restaurant Temple

PFA Alexa V. Gheorghe a fost înregistrată la Registrul Comerțului în data de 31 ianuarie 2017.

Pe de altă parte, restaurantul Temple, care va fi demolat, funcţionează pe societatea British Star SRL, înfiinţată în anul 2007, cu sediul social în municipiul Constanţa, care are ca principală activitate „restaurante“.

Potrivit datelor furnizate de listafirme.ro, site consultat în data de 29 octombrie 2022, în data de 29 octombrie 2022, asociatul unic și administratorul societăţii este Evelina Lupea.

Cifra de afaceri a firmei raportată în 2021 a fost 489 302 lei și cinci angajați.

În anul 2003, Evelina Lupea, Alexandru Ionuț Lupea şi Dumitru Stroe au pus bazele Trust Construct SA – în prezent RADIATĂ. Tot în 2003, Evelina Lupea şi Alexandru Ionuţ Lupea au înființat Nik Star Press SRL – de asemenea RADIATĂ – care avea ca obiect de activitate „Comerț cu amanuntul al ziarelor și articolelor de papetarie, în magazine specializate”.

În anul 2007, tot cu Alexandru Ionuţ Lupea fondează Nikistar 2007 SRL (Evelina Lupea – 50% și Alexandru Ionuț Lupea – 50%), în care, ulterior, în 2010, Evelina Lupea devine administrator. În 2020 firma a raportat o cifră de afaceri de 93.755 lei.

Alexandru Ionuţ Lupea, partenerul de afaceri al Evelinei Lupea, asociat cu Sisteme Internaţionale de Afaceri SA

Potrivit ziuadeconstanta.ro, în 2006, Alexandru Ionuţ Lupea înfiinţează Gravel Cons SRL în judeţul Prahova. Câţiva ani mai târziu, în 2009, Alexandru Ionuţ Lupea, în calitate de unic asociat și administrator al Gravel Cons SRL, decide cooptarea SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. Înregistrată în anul 2003, firma are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Căpitan Aviator Nicolae Drossu.

Asociaţii firmei erau, la acea vreme, Masterjob Limited şi Valentin Gheorghe Ionescu. Acesta este unul dintre personajele principale aflate în spatele retrocedărilor ilegale din Mamaia și Constanța, în mandatul lui Radu Mazăre. Administratorul societăţii, care se ocupa de „servicii de reprezentare media“, era în trecut Valentin Gheorghe Ionescu. În prezent, societatea are aceiași asociați, beneficiarul firmei este Dorobanțu Florin, iar administratorul Toma Daniel Viorel.

Societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA apare în dosarul în care este cercetat Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre – Nicuşor Daniel Constantinescu. Firma a deținut în concesiune Portul Tomis, prin Tomis Marina Management. În 17 decembrie 2004, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a închiriat două hectare din Portul Turistic Tomis pentru doar 2605 euro/lună, adică 0,13 euro/mp. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 17 ani și a ajuns la un apropiat al grupului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu-Sorin Strutinsky.

Ionescu a ajuns inculpat în dosarul „Retrocedărilor“ și a fost trimis în judecată în anul 2008, alături de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți 36 de inculpați.

Radu Mazăre - Sorin Strutinsky
Radu Mazăre – Sorin Strutinsky

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA a fost înfiinţată în 2003 şi are sediul în Bucureşti, asociat juridic în firmă este Masterjob Limited (93%), cu sediul social în Cipru, Nicosia, iar asociat persoană fizică şi administrator este Valentin Gheorghe Ionescu (7%)Sisteme Internaţionale de Afaceri SA are ca domeniu de activitate servicii de reprezentare media“În 2017 și 2018 societatea a raportat cifră de afaceri zero.

Valentin Gheorghe Ionescu era un nume des întâlnit în peisajul afacerilor din Constanța. Implicat în business-uri cu eoliene, terenuri şi centre comerciale, Ionescu a crescut cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, cei trei fiind colegi în Institutul de Marină.

Alături de Georgică Giurgiucanu, de Mihai Camboianu, de Cristian Borcea şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă.

Citește și:

(FOTO) Două construcții de pe bulevardul Mamaia, situate lângă Restaurantul Temple, vor fi demolate. Ce s-ar putea construi în locul lor

Restaurantul Temple va fi DEMOLAT. Ce legături există între firma care îl deține și dosarul „Retrocedărilor“

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.