Șeful unei Agenții subordonate DRDP Constanța investește într-un proiect, pe un teren din Ovidiu. Vezi aici despre ce este vorba

Constanța Imobiliară
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost publicat recent memoriul de prezentare al proiectului „Baza de producție în construcții – realizare platforme betonate pentru amplasare stație mobilă de preparare beton, împrejmuire teren” ce va fi amplasat în Ovidiu, pe Parcela nr. A161/8, Tarla 29. Interesant este faptul că investiția este realizată de Nicolae Zarzare, șeful Agenției ACI Negru Vodă – Vama Veche – RORO, agenție subordonată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, cu domiciliul în Cogealac.
Suprafața de teren pe care se propune a fi realizată investiția este de 5.000 mp conform actelor și are categoria de folosință „arabil”, stabilită prin documentaţiile de urbanism şi amenajare a teritoriului.
Terenul este situat în intravilanul orașului Ovidiu și este proprietate privată, fiind deținut de beneficiarul proiectului Nicolae Zarzană în baza contractului de vânzare cumpărare 742/2007. Pentru acest teren s-a eliberat Certificatul de urbanism nr. 127 din 17.04.2024 de către Primăria orașului Ovidiu. Terenul nu se constituie ca zonă protejată și nu are interdicție de construire.
Valoarea investiției este de 1.250.000 lei, fără TVA, iar perioada de implementare propusă este de 24 de luni.
Pe acest amplasament se dorește realizarea unei platforme betonate, în vederea amplasării unei stații mobile de preparare betoane. Construcția propusă este reprezentată de o platforma din beton armat turnată pe o pernă de piatră. Pe această platformă se vor monta utilajele ce compun stația mobilă de preparare betoane.
Pe lângă stația de producere betoane – propriu-zisă, se vor mai amplasa două containere tip birou, un cântar auto (basculă), padocuri mobile pentru depozitarea materiei prime (agregate minerale) din elemente din beton tip lego, bazin colector decantor al apelor uzate tehnologice și bazin vidanjabil de colectare a apelor menajere.
Distanțele minime faţă de construcțiile învecinate sunt următoarele:
- 75 m la Nord Vest – hala industriala.
- 120 m la Sud Est – constructie Parter
- 25 m la Sud Vest – statie transformare energie electrică
- 167 m la Nord Est – DN 2A
Stația mobilă de producere a betonului va avea, potrivit datelor cuprinse în proiect, o capacitatea de producție de 4.000 mc/lună.

Baza de producție în construcții
Accesul către teren se face din strada Parcelă, nr. A161/8, Tarla 29, adiacentă proprietății. În interiorul incintei va fi amenajată o platformă betonată în suprafață de 300 mp pentru parcarea mijloacelor de transport.
Pentru investiția propusă, se prevede amenajarea unei suprafețe de spațiu verde de 2.583 mp (se îndeplinește cerința de 50% din suprafața terenului, conform prevederilor H.C.J.C. 152/22.05.2013 pentru construcțiile industriale).
Memoriul de prezentare complet poate fi consultat în cele ce urmează:
Investitorul proiectului de la Ovidiu este Nicolae Zarzare, șeful Agenției de Control și Încasare Negru Vodă – Vama Veche – RO RO, agenție subordonată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța.
În urmă cu mulți ani, în 2010, numele lui Nicolae Zarzăre apărea într-un scandal privind presupuse șpăgi. După percheziții, reținere și cercetare în stare de libertate, în octombrie 2011 cei vizați de anchetă au fost scoşi de sub urmărirea penală pentru că presupusa corupţie de la Regionala de Drumuri nu a putut fi dovedită.
Potrivit declarației de avere publicate pe site-ul drdpct.ro , șeful Agenției de Control și Încasare Negru Vodă – Vama Veche – RO RO deține trei terenuri agricole în Cogealac, unul în Năvodari și unul în Constanța, dar și un teren intravilan în Cogealac. De asemenea, Nicolae Zarzare deține o casă în Cogealac, un apartament în Constanța, dar și un alt bun trecut la „alte categorii de bunuri imobile”. În mai 2024, așa cum se arată în declarația sa de avere, Zarzare i-a vândut numitului Iulian Palade un teren intravilan contra sumei de 248.810 lei. Zarzare a împrumutat, în 2024, de la Raiffeisen Bank, 147.533,91 lei, sumă pe care trebuie să o returneze în 2029.
De pe urma activității de șef CI în cadrul DRDP Constanța a încasat 109,546 lei, iar din activitatea sindicală – 19.200 de lei. Totodată, soția sa, Anamaria Ioana Zarzare a încasat de la SC 3D Ambient Decor SRL 12.074 lei în calitate de director, dar și o pensie de 36.000 de lei. Din arenda unui teren de la Cogealac, Nicolae Zarzare a încasat 2.500 de lei.
În cele ce urmează puteți vizualiza declarația acestuia de avere, completată în data de 12.06.2024 și publicată pe site-ul drdpct.ro.
UPDATE:
Nicolae Zarzare, cel care în documentația aflată pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța apare drept beneficiarul investiției de la Ovidiu, a transmis Ziarului Amprenta un punct de vedere:
„Informațiile nu sunt reale deoarece acel teren a fost vândut de mine anul trecut celui care este în declarația mea de avere – Iulian Palade (n.r. numitului Iulian Palade – vânzare teren intravilan contra sumei de 248.810 lei).
Noi am fost doi vânzători care i-am vândut terenul lui Iulian Palade. Tranzacția a fost făcută în 2024. Eu a trebuit să scot de la Primăria Ovidiu un certificat de informare pentru a se vedea dacă se poate construi. După ce s-a văzut că se poate construi, investitorul l-a cumpărat. Ce au făcut ei mai departe, nu știu. Eu nu fac acea investiție, nu mai este al meu terenul„.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursă foto: anpm.ro
Citește și:
Afaceristul Ștefan Guzu a primit undă verde pentru stația de producție a betonului din Ovidiu