Ministerul Tineretului și Sportului desfășoară în perioada 19 iunie – 9 iulie, a IV-a ediție a Proiectului „Pregătiți pentru viață” în Centrul de Agrement ”New Paradise” – Eforie Sud.

Tinerii care se află în sistemul de protecție a copilului vor fi ajutati să se pregătească pentru o viață independentă, prin Proiectul „Pregătiți pentru viață”, derulat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

Practic, tinerii vor fi invățați, printre altele, cum să își pună în valoare abilitățile, cum să își completeze un CV, cum să se prezinte la un interviu pentru angajare, la ce trebuie să fie atenți  când semnează și ce semnează ( de ex. contracte de muncă), pe cine se pot baza în anumite situații de risc și cum să gestioneze acea situație. Sunt doar câteva dintre temele pe care specialiștii le vor discuta cu acești tineri.

270 de tineri din județele Alba, Bacău, Brăila, Călărași, Ialomița, Giurgiu, Hunedoara, Neamț, Olt, Teleorman, Vaslui și Vâlcea, cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, vor lua parte la proiect, în urma selecției realizate de ANPDCA.

Pe parcursul a 6 zile se vor desfășura laboratoare de educație non-formală cu  următoarele tematici:
  • Prevenire a unor situații de risc;
  • Dezvoltare personală;
  • Incluziune socială;
Participarea în cadrul proiectului se va face în cadrul a 3 serii, după cum urmează :
  • seria 1, în perioada 19.06.2019 – 25.06.2019 tineri din județele Brăila (10), Ialomița (10), Teleorman (20) și Vaslui (50);
  • seria 2, în perioada 26.06 – 02.07.2019, cu tineri din județele Alba (20), Bacău (30), Călărași (20) și Hunedoara (20);
  • seria 3, în perioada 03.07 – 09.07.2019, cu tineri din județele Giurgiu (10), Olt (20), Neamț (30) și Vâlcea (30).

Proiectul este realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și Asociația The Social Incubator și are ca scop dezvoltarea abilităților pentru o viață independentă a tinerilor care se află în sistemul de protecție a copilului.
Acest proiect face parte din angajamentele asumate de Guvern în cadrul Programului de Guvernare componenta TINERET – Crearea unui program al egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate pentru integrarea socială și financiară a acestora.