Elevii din județul Constanța care nu au fost nemulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut în sesiunea de vară a Bacalaureatului au depus ieri un număr de 1.649 de contestații. 

Cele mai multe nemulțumiri le-au avut asupra notelor obținute la Limba și literatura română – 687, urmate de matematică- 366, istorie -104 și biologie 231.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 13 iulie.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.