Cine este studentul român care a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Economie

Un student român de la Universitatea din Manchester se numără printre laureații Global Undergraduate Awards – Global Winners 2019, un program ce recompensează realizări originale și creative ale studenților, cunoscut și că Premiul Nobel Junior.

Potrivit site-ului organizației care decernează premiile, Ștefan Pricopie a câștigat în cadrul categoriei Economie, pentru teza să de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain, informează Agerpres.

Distincțiile sunt oferite de o organizație nonguvernamentală aflată, din 2012, sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

Câștigătorii celor 25 de categorii, reprezentând diferite discipline academice, au fost aleși în urmă evaluării realizate de un juriu format din peste 400 de membri ai comunității academice și după analiză celor 3.400 de proiecte înscrise.

Studenții câștigători își vor prezența proiectele în cadrul 2019 UA Global Summit, desfășurat în luna noiembrie la Dublin.

Potrivit Edupedu.ro, Ștefan Pricopie este fiul lui Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK. Tot anul acesta, tânărul a primit premiul special din partea Decanului Facultății de Științe Sociale – Dean’s Award for Achievement.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar