Universitatea Ovidius
Universitatea Ovidius
Miercuri, 8 noiembrie, Universitatea Ovidius din Constanța va organiza o conferință pe tema Fake News – Fake Reality. Reziliență socială prin gândire critică, la Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP).

Studenţii interesaţi să afle care sunt tehnicile de identificare şi demontare a propagandei şi manipulării prin fake news vor putea intra în dialog cu profesioniști în domeniu, în cadrul unui proiect derulat de Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români împreună cu Asociația Alternative Sociale și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași.

Participanții vor putea afla de la specialiştii Veridica.ro (site dedicat demontării şi combaterii fake-news) cum pot verifica informaţiile pe care le accesează, care este procesul fabricării de fake-news şi cum pot fi demontate ele, care este contextul geopolitic în care diferite minciuni şi teme de propagandă pot influenţa publicul.

Vor susţine conferinţe live jurnaliştii Marian Voicu – realizator şi producător de emisiuni la TVR şi publisher Veridica.ro; Cătălin Gomboş – jurnalist specializat pe problematica Orientului Mijlociu şi redactor-şef Veridica.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Online vor participa jurnalistul Marin Gherman – editorialist Veridica.ro, dar şi Alexandru Gulei, expert în domeniul drepturilor omului.

Moderatorul dezbaterii va fi conf. univ. dr. Daniel Citirigă, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), începând cu ora 12.00.

Sursa foto: Facebook

Citește și:

Universitatea Ovidius va avea un campus nou, de 27 de milioane de euro: A fost semnat proiectul de finanțare

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.