Înscriere clasa pregătitoare
clasa pregătitoare
De mâine, și până în data de 18 mai, vor avea loc înscrierile în învățământul primar. 

Ministerul Educației a transmis că un copil poate fi înscris la școala de circumscripție, iar aceasta poate fi una dintre situațiile în care cel mic este automat înscris, în baza validării cererii.

Totodată, cei mici pot fi înscriși și la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, iar în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere, după înscrierea celor care au domiciliul în circumscripție și, dacă este cazul, după aplicarea criteriilor generale și a criteriilor specifice de departajare.

Care sunt documentele necesare pentru înscriere:
  • Cererea – tip de înscriere:
  • Actul de identitate al părintelui sau al tutorelui legal, dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și domiciliul minorului;
  • Certificatul de naștere al copilului;
  • Recomnadarea de înscriere în clasa pregătitoare, pentru copiii care împlinesc șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023, inclusiv.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă”, transmite Ministerul Educației.

cerere tip clasa pregătitoare
cerere tip clasa pregătitoare

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.