Proteste ale profesorilor
Proteste ale profesorilor
Ordonanța de Urgență prin care salariile profesorilor vor fi majorate a fost publicată de Guvern în transparență decizională, scrie Stiripesurse.ro.

Sindicaliștii din educație au termen, până luni, la ora 10:00, să dea un răspuns Guvernului, iar apoi va fi convocată o ședință la Palatul Victoria pentru adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului.

”Începând cu data de 01 iunie 2023 se majorează salariile de bază: d) personalului didactic şi personalului didactic auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi instituţiilor de învăţământ superior cu suma 1300 de lei brut pe fiecare funcţie; e) personalului didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor universitare, precum şi pentru celelalte categorii de funcţii cuprinse în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare şi care au calitatea de personal didactic auxiliar, conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi desfăşoară activitatea în sistemul naţional de învăţământ, cu suma de 1300 de lei fiecare; f) personalului nedidactic din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi instituţiilor de învăţământ superior cu suma 400 de lei brut pe fiecare funcţie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de OUG.

Această sumă se acordă şi pentru personalul nedidactic încadrat la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, având în vedere faptul că pentru unele categorii de funcţii, grila aflată în plată este sub nivelul salariului de baza minim aflat în plată, fiind necesar ca de această sumă, de 400 de lei să beneficieze şi aceasta categorie de personal, conform documentului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, în nota de fundamentare se mai menţionează că Executivul ăi sindicaliiştii au convenit asupra faptului că ”noua lege a salarizării va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut şi care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public, iar creşterea salarială pe noua grilă se va face etapizat, prima tranşă de la 1.01.2024 fiind de 50% din creşterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării”.

Iată Ordonanța de Urgență:
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Premierul României, Nicolae Ciucă, precizează că duminică va fi pusă în transparență decizională o nouă ordonanță de urgență care va conține ultima ofertă prezentată sindicatelor din Educație.

„Subliniez încă o dată caracterul de responsabilitate atât față de tot ceea ce înseamnă societatea românească, cât și față de sistemul de Educație. Nu am dorit să venim cu măsuri populiste. În tot ceea ce am realizat până acum am dat dovadă că ceea ce am promis am făcut. Sunt convins că toți dascălii vor avea încredere că ne ținem promisiunile. Vom avea o nouă ședință de guvern în care vom aproba ordonanța de urgență și conflictul de muncă se va încheia”, susține premierul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Foto: Facebook Fsli Romania

Citește și:

Ultimatum dat de Guvern: Ce vor primi sindicaliștii din educație dacă renunță la grevă

Ce se întâmplă cu exeamenele de Bacalaureat și Evaluare Națională?! Iată anunțul ministrului Educației

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.