Două eleve din Medgidia s-au întors cu premii de la Concursul Național de interpretare teatrală și eseuri „Teatrix“

Clubul Copiilor Medgidia, prin elevele Narcisa Preda și Daria Gheorghiță, a participat, pentru al treilea an consecutiv, la Concursul Național de interpretare teatrală și eseuri „Teatrix“ de la Arad, la secțiunea eseuri.

În perioada 30 iunie – 3 iulie s-a desfășurat, în localitatea Macea din județul Arad, a VIII-a ediție a Concursului Național de interpretare teatrală și eseuri „Teatrix“, organizat de Palatul Copiilor Arad și ISJ Arad, unde elevi de gimnaziu și de liceu din școli, licee, cluburi și palate ale copiilor din țară au participat fie la secțiunea eseuri, fie la secțiunea teatru.

Cele două eleve care au reprezentat Clubul Copiilor Medgidia sunt Narcisa Preda, elevă la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ și Daria Gheorghiță, elevă la Școala Gimnazială „I. L. Caragiale“ din Medgidia.

Narcisa, care a participat pentru a treia oară la competiție, a obținut anul acesta locul III. Ea este membră de șase ani a cercului de creație literară de la Clubul Copiilor Medgidia îndrumat de profesorul Marilena Luciu.

Daria, aflată la prima participare a obținut locul II.

Elevele din Medgidia au avut de prezentat lucrări în powerpoint pe tema „Comportamente prosociale versus comportamente antisociale“.

 

Selecția la acest concurs s-a făcut în urma premierii la Concursul Regional de eseuri „Pro sau contra“, ediția a cincea, organizat tot de Palatul Copiilor Arad, în care tema dezbătută a fost toleranța.

La secțiunea eseuri a Concursului „Teatrix“ au participat elevi din Motru, Oradea, București, Sântana, Tătulești–Slatina, Bîrzava, Tulcea, Arad, iar la cea de teatru trupe din Sighișoara, Râmnicu Vâlcea, Cluj, sectorul 5 București, Sibiu și Arad.

“Dincolo de concursul propriu-zis, atelierele de lucru, spectacolele și activitățile în echipă alături de actori, profesori și elevi de la teatru, precum și dezbaterea cu tema „Educația religioasă în școli: pro sau contra?“, într-o locație deosebită (castelul Cernovici și grădina botanică ce-l împrejmuiește, deținute în prezent de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș“ din Arad) au constituit experiențe inedite de socializare, comunicare și argumentare într-un cadru nonformal, în care s-au aplicat metode de lucru atractive, s-au închegat prietenii, s-au făcut schimburi de cunoștințe și idei, astfel că majoritatea participanților s-au declarat încântați și dornici să revină”, ne-a spus profesorul Marilena Luciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.