Este vorba despre peste 1.500 de elevi din clasele IV-VIII de la șase şcoli din Medgidia care vor participa la cursuri de educaţie rutieră, acţiune de responsabilizare socială organizată începând de luni, 27 mai, de Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi Primăria Medgidia.

Peste 1.500 de elevi din clasele IV-VIII de la 6 şcoli din Medgidia vor participa la cursuri de educaţie rutieră, acţiune de responsabilizare socială organizată începând de luni, 27 mai 2019, de Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi Primăria Medgidia.

Cursurile de educaţie rutieră fac parte din proiectul “Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua TEN-T in zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich” şi sunt organizate în contextul în care, la nivelul Uniunii Europene, numărul pietonilor care şi-au pierdut viaţa în accident rutier a scăzut cu 36% din 2007 până în 2016, la ultima raportare. În acelaşi timp, potrivit raportului Comisiei Europene, cei mai predispuşi sunt copiii cu vârste de până la 14 ani, iar specialiştii în psihologia conducerii consideră că este nevoie de o strategie naţională privind introducerea cursurilor de educaţie rutieră în şcoli.

“Datorită derulării mai multor campanii de informare şi educaţie rutieră la nivel european, se constată o scădere considerabilă a numărului de victime din rândul pietonilor. Acest lucru ne arată că atât pietonii sunt mult mai conştienţi de pericolele care pot apărea în trafic, dar şi şoferii sunt mult mai reponsabili şi preventivi atunci când sunt la volan. Întrucât am constatat din rapoartele Comisiei Europene, dar şi din studiile pe care PsihoTrafiQ le-a coordonat la nivel naţional, că pietonii cu vârste de până în 14 ani sunt categoriile de vârstă cele mai vulnerabile, am decis să demarăm o amplă campanie de informare şi educare în 6 şcoli din Medgidia. În cadrul cursurilor de educaţie rutieră, le vorbim elevilor despre semnificaţia şi importanţa indicatoarelor rutiere, despre regulile de circulaţie şi de comportament în trafic”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ.

În cadrul campaniei de educaţie rutieră, organizatorii vor împărţi peste 1500 de broşuri de informare, special concepute pentru elevii claselor IV – VIII.

Foto: Rol Ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.