Eugen Albu este noul director al Palatului Copiilor Constanța
Învățământ
De astăzi, 20 noiembrie 2024, Palatul Copiilor are un nou director, după ce tot de astăzi a încetat contractul de management, ca urmare a demisiei, a prof. Roxana Mitan. Este vorba despre profesorul Eugen Albu.
După ce Palatul Copiilor a transmis două propuneri pentru ocuparea funcției de director, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a decis numirea în funcție a prof. Eugen Albu.
Astfel, începând de astăzi, 20 noiembrie 2024, prof. Eugen Albu este noul director al Palatului Copiilor Constanța, acesta fiind detașat în interesul învățământului.
Au fost achitate sumele către executorul judecătoresc
A fost ridicată poprirea pe contul deținut de Palatul Copiilor Constanța, instituită de executorul judecătoresc la cererea unei companii private din oraș.
Prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat, pentru Ziarul Amprenta, că ieri, 19 noiembrie 2024, în urma discuțiilor purtate cu executorul judecătoresc și după ce s-a constatat achitarea sumelor, s-a ridicat poprirea de pe contul instituției.
Totodată, șeful ISJ Constanța a explicat că instituția mai are datorii către utilități, dar că sunt și alte provocări ce țin de partea financiară cărora noul director trebuie să le facă față, Palatul Copiilor fiind ordonator terțiar de credite și gestionându-și propriul buget.
Demisie în urma executării silite
Amintim, prof. Roxana Mitan, fostul director al instituției, și-a dat demisia din funcție la data de 11 noiembrie 2024.
Demisia a venit ca urmare a executării silite a Palatului Copiilor de către un executor judecătoresc, la solicitarea companiei private Alt Trend MG SRL, printre asociații căreia se regăsește și nepotul fostului șef al SIE Ioan Talpeș, George Giuliano Talpeș.
Ieri, poprirea pe conturi a fost ridicată, ca urmare a achitării sumelor către executorul judecătoresc.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: