Pe 1 februarie, elevii și cadrele didactice au sărbătorit, într-o atmosferă festivă, un sfert de veac de când ilustrul pictor Lucian Grigorescu a devenit mentor și ocrotitor al școlii din Medgidia. Evenimentul a fost o bună ocazie ca oameni dragi să se revadă, mândri că au fost și ei cândva, parte a acestei prestigioase instituții.

Potrivit tradiției, cu sprijinul Asociației de Părinți „Lucian Grigorescu”, au fost recompensați cei mai merituoși elevi ai noștri. Momentul a fost dedicat celor care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură (media generală 10), la etapele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor științifice, cȃt și celor cu rezultate remarcabile la competițiile sportive.

După sosirea invitaților, reprezentanţi ai autorității și instituţiilor locale, foşti directori, dascăli și angajați, absolvenți ai școlii, a urmat solemnitatea comemorativă. Au fost omagiate viața și opera marelui artist, apoi au fost evidențiate performanțele instituției noastre, iar foști elevi și-au exprimat aprecierile și recunoștința față de minunații dascăli care au pus prima piatră la temelia devenirii lor ca oameni de valoare.

Momentul cultural-artistic intitulat din “Drag de școala mea”, a găzduit Caravana talentelor, a fost lansat Imnul şcolii și s-a realizat recenzia revistei anuale a școlii, „Labirintul copilăriei”, ajunsă la al șaptesprezecelea număr.

Recitalul de poezie susținut online în cadrul proiectului Erasmus “Once upon a time…the sea”, în parteneriat cu școlile din Spania, Italia și Portugalia, s-a finalizat cu premierea elevilor autori.

În ”Atelierul de pictură”, micii artiști au dăruit invitaților creațiile lor plastice, realizate în acest scop și a putut fi admirată expoziția de lucrări ale unor elevi și cadre didactice talentate și pasionate de această ramură a artelor.

Programul zilei s-a încheiat cu „Întâlnirea între generații”, desfășurată într-o atmosferă caldă, în care s-au schimbat impresii și s-au depănat amintiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.